• SV Meerkerk en Streefkerk in evenwicht (2-2).
• SV Meerkerk en Streefkerk in evenwicht (2-2). Foto: Nico van Ganzewinkel

SV Meerkerk en Streefkerk blijven in beeld voor vervangende periodetitel

meerkerk • Vooraf was het een prachtig affiche, maar de subtopper tussen SV Meerkerk en Streefkerk viel een beetje tegen. De harde noordwestenwind en misschien ook wel de belangen waren daar debet aan. De derby eindigde in 2-2 en daarmee mocht de thuisploeg het meest in haar handen knijpen.

“We moeten kort na rust de 1-3 maken en dan wordt het misschien wel een 1-5 zege”, baalde Streefkerk-trainer Pieter Lagendijk na afloop van het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Akooy. “Jammer dat hij zojuist toegaf niet helemaal foutloos te hebben gefloten. Bij die laatste goal stond een Meerkerker aanvankelijk buitenspel. Toen hij door liet spelen, maakte Noah Wols een correcte sliding en was de strafschop onterecht.” Maar Lagendijk liet zijn ploeg ook het boetekleed aantrekken. “In het begin van de tweede helft hadden we het verschil moeten maken. En ook richting het einde kreeg mijn ingevallen neefje Chris de Gruijter een tweetal kansen om de 2-3 te maken. Maar helaas, hij kwam twee keer een teenlengte te kort. Nu moeten we volgende week tegen DFC winnen en dan afwachten hoe Hardinxveld-Meerkerk afloopt. In de stand staan we precies gelijk met Meerkerk. We hebben nu allebei 42 punten en zelfs ons doelsaldo is met +11 precies gelijk.”

Op het veld waren de ploegen dus uiteindelijk ook in evenwicht. Na enkele kansjes over en weer opende verdediger Sietse van Driesten, die niet twijfelde; 0-1. Nagenoeg in dezelfde speelminuut trok Floren Streefkerk de stand weer gelijk. Na een te korte terugspeelbal van Noah Wols op zijn doelman Jurian Vet. Richting de thee zette Christiaan de Jong de gasten weer op voorsprong.

In de tweede helft putte Streefkerk moed uit de 1-2 ruststand, maar Joël Baas en Olaf Wols hadden het vizier niet op scherp. Scheidsrechter Van Akooy volgens 'heel Streefkerk' ook niet. "Zeker een meter buitenspel”, aldus grensjager Chris de Lange. De daaropvolgende overtreding door Noah Wols op Melvin van den Heuvel en de toegewezen strafschop was mogelijk nog dubieuzer. Mechiel van Zessen twijfelde niet; 2-2.

SV Meerkerk-trainer Gert-Jan Koekkoek kon er niet mee zitten. "Ik kon het niet zien, maar weet wel dat wij iets eerder een penalty hadden moeten krijgen. In deze open wedstrijd hadden wij moeite met de opbouw, we waren minder vast aan de bal en te slordig. De verdienste van Streefkerk, dat het veld erg klein maakte.” 

Theo Sprong