• De mannen na het behalen van de titel.
• De mannen na het behalen van de titel. Foto: aangeleverd

Waterpoloheren De Linge/PCG naar de Eredivisie

Algemeen

LEERDAM/GORICHEM • Het eerst herenteam van De Linge/PCG heeft de laatste jaren een wervelende ontwikkeling doorgemaakt. Het is als eerste geëindigd en behaalde zo de promotie naar de Eredivisie.

Zo’n tien jaar geleden besloten de beide verenigingen uit Leerdam en Gorinchem op waterpologebied de krachten te bundelen en dat heeft al vele seizoenen in diverse teams de vruchten afgeworpen. Speelden alle teams eerst op regio-niveau, heeft men zich de afgelopen jaren opgewerkt naar bondsniveau. Zowel het eerste dames- als het eerste heren team spelen na een aantal promoties op Bondsniveau. 

Het grootste deel van de heren die nu in dit team spelen komen uit eigen gelederen en zijn als jongens van 14-15 jaar samen gaan spelen en daarna verschillende malen gepromoveerd, tot het hoogste ooit gehaald namelijk eerste klasse bond. 

Na winterstop steeds beter 
Twee jaar geleden trad Robin Wijgers aan als trainer- coach. Het doel was op voorhand om bij de top 4 te gaan eindigen. Voor de winterstop zag het er niet naar uit dat de titel behaald zou worden, al werd er slechts eenmaal een nederlaag geleden. Na de winterstop werd er steeds beter gespeeld en werden alle wedstrijden gewonnen. Nadat de zinderende wedstrijd tegen de nummer twee MNC uiteindelijk in een gelijkspel eindigde, werd het uiteindelijk beslist met twee overwinningen tegen de heren van SWOL uit Zwolle.