donderdag 26 mei

Snuffelmarkt Gorinchem
9:00 Gorinchem, Evenementenhal. Met 500 kramen waar duizenden tweedehands spullen worden aangeboden. Leuke dingen, gekke dingen, kostbare en handige dingen, zomaar of voor de heb. Het is er allemaal, een compleet huis kan worden ingericht met het gigantische aanbod op deze snuffelmarkt. Oude lp’s van in vergetelheid geraakte sterren, complete serviezen, een leuk kastje om nog op te knappen, mooie curiosa en verzamelspullen, kortom een mix van allerlei oude en gebruikte spullen. De snuffelmarkt is geopend tot 16:30 uur. De toegang bedraagt 4,50 euro voor volwassenen, kinderen t/m 12 jaar zijn gratis. Parkeren is ook gratis.

Expositie Suzette Bousema bij Galerie Brandstof
11:00, Leerdam, Galerie Brandstof. Met dezelfde nieuwsgierigheid als een weterschapper visualiseert Suzette Bousema milieuthema’s. Planetaire omstandigheden en onze plaats daarin zijn het uitgangspunt in haar werk; de manier waarop mensen zich bemoeien met de natuur en hoe we ons op individueel niveau tot de aarde verhouden. Door de schoonheid van wetenschappelijk onderzoek te visualiseren, wil zij op een positieve manier bijdragen aan een reeds lopende milieudebatten. Bij Galerie Brandstof gaat ze haar werk presenteren ‘Super organisme’. Onzichtbaar voor het blote oog, maar bedreigd door onze activiteiten. Hoe kunnen we het netwerk aanboren van een ondergewaardeerd maar cruciaal organisme?

zaterdag 28 mei

Rommelmarkt in Ameide
9:00, Ameide. De rommelmarkt staat weer op de agenda. Bezoekers zijn welkom tot 14.00 uur. De kramen staan in de straten rond de hervormde kerk en de rommelmarktschuur. Verkrijgbaar zijn onder meer antiek, servies, kleding, boeken, meubels en witgoed. Ook wordt er koffie met wat lekkers en andere versnaperingen verkocht. De opbrengst van de rommelmarkt is voor de plaatselijke hervormde gemeente.

Jaarmarkt Asperen
9:00 - 16:00 Asperen, Raadhuisplein. Er staan tientallen standhouders met onder andere lederwaren en veel lokale producten. Verder is er een rommelmarkt met kleding, boeken, meubels en curiosa, een mini-kermis en een kleedjesmarkt waar kinderen uit Asperen hun overtollige speelgoed kunnen verkopen.

Braderie Vianen
10:00 - 17:00 uur Vianen, centrum. Een gedeelte van de markt is ingericht door en voor de kunst. Ambachtslieden, een pottenbakker, sieradenmaker en schilders zullen hun pracht en praal showen. Verschillende winkeliers uit het centrum zijn uiteraard ook te vinden met hun lekkernijen en waren. Aangevuld door marktlieden van buiten Vianen.

Open Dag bij De Fruit Connaisseur
12:00 - 16:00 Leerbroek, Leerbroekseweg 16. De Fruit Connaisseur houdt een open dag om te laten zien hoe het er in de appel- en perenboomgaard aan toe gaat. Speciaal voor jong en oud is er een 'fruitig' programma samengesteld. Met o.a.: een boomgaardwandeling, appelschilwedstrijd, fruitproeverij, zelf sap tappen en een springkussen voor kinderen.

Koor- en samenzangavond
19.30 Leerdam, Grote kerk, Kerkstraat 3. Met medewerking van jongerenkoor ‘Cantilena’ uit Werkendam en mannenkoor ‘Rehoboth’ uit Geldermalsen. De koren zullen psalmen en geestelijke liederen zingen. De organist van deze avond is Willem den Boer. Opening, meditatie en sluiting wordt verzorgd door evangelist Van den Boogaart. De collecte die deze avond gehouden zal worden is bestemd voor evangelisatiepost ‘Het Kruispunt’ te Tilburg. Toegang vrij.

Bingo
19:30 Leerdam, P.M. van Gentraat 20. Bingo bij wijkvereniging West-End.

Optreden rockband SENQ
20:00, Vianen, Helsdingen Sport en Cultuur. Zin in een avondje Kings of Leon, Foo Fighters, Kensington, beetje Doe Maar en een vleugje Hazes? Kom dan naar dé rockformatie uit Brabantse Kempen, SENQ. Zij zorgen voor een truckload aan energie en jij kan ouderwets los. Kaartjes kosten 12,50 euro per stuk.

Jubileumconcert LingeVocaal
20:00 Beesd, Sint Pieterskerk, Voorstraat 92. Leerdams kamerkoor LingeVocaal geeft haar jubileumconcert met een feestelijk programma met onder meer het Gloria, Credo en Laetatus sum van Vivaldi. De zangers worden begeleid door het Zaltbommels Begeleidingsorkest. Medewerking wordt verder verleend door sopraan Linda Vink, alt Annette de Wit en organist Jaap den Besten. De muziek van Vivaldi wordt gecombineerd met muziek van Ola Gjeilo en 'Requiem' van Gilkyson. Toegang gratis. Aanmelden via lingevocaal@gmail.com.

zondag 29 mei

Wat heeft de stilte ons te zeggen?
10:30 - 11:30 Rumpt, Rumpts Kerkje, Schuttersteeg 2. Tussen de dikke muren van het Rijksmonumentale Rumpts Kerkje zal Lucien Staarink van Zen Geldermalsen een gratis lezing van een uur geven over Stille meditatie (Zen). Waarom zitten we Stil in de Zen? Wat hebben Mindfulness en Boeddhisme met Zen te maken? ‘Leer, ervaar de kerk en proef van de Stilte’. Toegang gratis.

donderdag 2 juni

Levendige barokmuziek in het Rumpts Kerkje
20:00 Rumpt, Rumpts Kerkje, Schuttersteeg 2. Tineke en Judith Steenbrink, viool en klavecimbel van Holland Baroque spelen samen met viola da gamba speler Mikko Perkola een levendig barokprogramma: ‘Stylus Fantasticus’. Kaarten: www.rumpskerkje.nl of via: 06-55544418.

vrijdag 3 juni

Mamacafé Leerdam koffie-inloop
10:00 Leerdam, Noorderberg, Bergstraat 90. Het Mamacafé is een plek voor mama’s, papa’s en andere opvoeders. Ze komen samen om ervaringen te delen en te ontspannen onder het genot van een kopje thee of koffie. Kinderen zijn hierbij zeker welkom, zo kunnen ze lekker samen spelen.

Bingo
20:00 Leerdam, Glaspark. Geldbingo in de gezamenlijke kantine van HCL en LRC. Hoofdprijs is 250 euro. Boekjes kosten 10 euro en een dubbel boekje 15 euro. Hiervoor zullen tien ronden worden gedraaid. Daarnaast zal er een superronde worden gespeeld met extra grote geldprijzen waaronder de hoofdprijs van 250 euro. In de pauze draait het rad van avontuur. De kantine is open vanaf 19.00 uur. Reserveren voor de bingo kan op de website van voetbalvereniging LRC: www.vvlrc.nl.

Tienerdisco
19:30 - 22:30 Hagestein, Dorpshuis De Biezen, Bongerd4. 'Teenage Disco Party' voor jeugd van 8 tot en met 15 jaar. Entree: 10 euro (inclusief drankjes).

zaterdag 4 juni

Oldtimerdag
08:30 Lexmond, centrum. Na twee jaar afwezigheid, door alle coronamaatregelen, vindt de 18e Oldtimerdag Lexmond weer plaats in het centrum. Een keur van historische auto’s, vrachtauto’s, motoren, tractoren en bromfietsen wordt vanaf 8:30 uur verwacht en opgesteld om te bezichtigen. Omstreeks 10:30 uur vertrekken de voertuigen voor hun rit door de omgeving. Omstreeks 15:00 uur keren de eerste voertuigen weer terug in het centrum van Lexmond en krijgen een muzikaal onthaal. De dag wordt afgesloten met een prijsuitreiking in vier categorieën voertuigen.

Rommelmarkt Nieuwland
9:00 - 14:00 Nieuwland, terrein International Plywood, Zijlkade. Jaarlijkse rommelmarkt van de Hervormde kerk. Met een ruime sortering aan kleding, boeken, elektronica, gereedschap, meubelen en nog veel meer.


zondag 5 juni

Tentdienst
14:30 uur Hei- en Boeicop, feesttent HSSC'61. Dienst rond het thema 'Een taal die iedereen verstaat'. Spreker is ds. W.A. van den Born uit Hei- en Boeicop. Muzikale medewerking wordt verleend door muzikanten en kinderkoor Talitha uit het eigen dorp.

woensdag 8 juni

Open eettafel
12:00 - 14:00 Hagestein, Dorpsstraat 28. Open eettafel Hervormde gemeente Hagestein-Hoef en Haag. Aanmelden kan tot uiterlijk zaterdag 4 juni via 06-3013085.

zaterdag 11 juni

Koorconcert Vianen
19:30 Vianen, Grote Kerk. Concert van het Chr. Sliedrechts Mannenkoor en het Hallelujakoor, van wel 300 zangers, onder leiding van Martin Zonnenberg. De dirigent zal ook de vleugel bespelen. Peter Wildeman begeleidt op orgel en spreker op deze avond is ds. Van Velzen. Entree: 10 euro; kinderen 5 euro. Reserveren is aanbevolen en kan via www.peterwildeman.nl/concerten. De collecte deze avond is voor Noodhulp Oekraïne (Bijzondere Noden).

vrijdag 17 juni

Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk
20:45 Ameide, Sionskerk. Open Doors houdt weer de Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk. In Ameide is er vrijdagavond vanaf 20:45 uur een samenkomst in de Sionskerk aan de Prinsegracht 28. Vanuit Open Doors is er informatie ontvangen om te gebruiken. 'Bidden kan iedereen, overal, daar hoef je niet voor op reis. En onze gebeden komen waar wij niet kunnen komen'. De dienst wordt rond 2:00 uur afgesloten, maar belangstellenden kunnen ook voor een deel van de avond/nacht komen en dus eerder weggaan of later aansluiten.

zaterdag 18 juni

Rommelmarkt
9:00 -14:30 Hagestein, terrein achter het kerkelijk kentrum aan de Dorpsstraat. De Hervormde gemeente Hagestein/Hoef en Haag houdt een zomer-/rommelmarkt, waarvan de opbrengst is bestemd voor het onderhoud van de kerkelijke gebouwen. Er zijn kramen met boeken, speelgoed, brocante, serviesgoed, meubels, elektra en andere tweedehands spullen. Tevens zijn er ook kramen met bloemen en planten, gebak en koek, patat ijs hamburgers en saté en de beroemde wafels worden vers gebakken. Er is een koffiehoek om even een drankje te nuttigen, terwijl de kinderen zich vermaken op het springkussen.

20 t/m 23 juni

Avondvierdaagse Vianen
18:15 Vianen, 't Wed 14 (CBS De Rank). De start is om 18.15 uur op alle avonden. Inschrijven kan via de scholen of op de voorinschrijfavond op 14 juni bij sporthal/cultureel centrum Helsdingen tussen 18.00 en 20.30 uur. Betalingen liefst met pin. De kosten voor deelname zijn onder 17 jaar 4 euro en boven 17 jaar 4,50 euro.