Koorconcert

vianen • In de Grote Kerk van Vianen wordt op zaterdag 11 juni een koorconcert gegeven door het Chr. Sliedrechts Mannenkoor en het Hallelujakoor, van wel 300 zangers, onder leiding van Martin Zonnenberg. De dirigent zal ook de vleugel bespelen. Peter Wildeman begeleidt op orgel en spreker op deze avond is ds. Van Velzen. De collecte deze avond is voor Noodhulp Oekraïne (Bijzondere Noden). Reserveren is aanbevolen en kan via www.peterwildeman.nl/concerten. Aanvang: 19:30 uur.


Speelweek Asperen viert carnaval

asperen • De 42ste speelweek in Asperen staat van 15 tot en met 19 augustus in het teken van 'carnaval'. "Dus kinderen uit Asperen: haal je gekste pruik, bril of verkleedkleren maar alvast uit de kast, en maak je klaar voor de polonaise", laat bestuurslid Rosaline Niemeijer-Kleppe namens het Speelweek Comité weten. In de aanloop naar de activiteitenweek houdt het comité weer een bananenverkoop. Op zaterdag 28 mei kunnen er in de oude kern van Asperen, tijdens de jaarmarkt, bananen gekocht worden bij de kraam van het comité van 8:30 tot 13:00 uur. "Met de opbrengst van deze ludieke actie hopen we de kinderen uit Asperen weer uit te laten te kijken naar een spetterende speelweek. De inschrijving start (online) na afloop van de jaarmarkt." De speelweek in de laatste week van de schoolvakantie is bedoeld voor jeugd uit Asperen in de leeftijd van 2,5 tot en met 12 jaar. Het activiteitenaanbod bestaat uit sport, cultuur, natuur en vormgeving.


Koffie-inloop

vianen • In wijkcentrum Monnikenhof in Vianen is er elke eerste en derde maandag van de maand een koffie-inloop onder de naam ''t Hofse bakje'. 'Gezellig, elkaar ontmoeten en even bijpraten, genieten onder het genot van een kopje koffie of thee'. Iedereen is welkom van 10:00 tot 11:30 uur in wijkcentrum AMMO Monnikenhof, Langeweg 6b in Vianen. Inloop is gratis. De koffie-inloop wordt ondersteund door de Open Huiskamer Vianen.


Meerkerkse Kwis 

meerkerk • De jaarlijkse Meerkerse kwis wordt dit jaar gehouden op vrijdag 3 juni. Nadat in januari de kwis niet door kon gaan en er vorig jaar een online versie georganiseerd werd, loopt dit jaar het dorp begin juni weer uit voor De Meerkerkse Kwis. Leuke vragen en opdrachten over allerlei onderwerpen die beantwoord en uitgevoerd moeten worden, met hier en daar een Meerkerks tintje. Teams van 7 tot 10 personen kunnen zich tot eind mei aanmelden op www.oranjeverenigingmeerkerk.nl/kwis2022. Kosten: 15 euro, uitslag/feestavond op zaterdag 2 juli in Dorpshuis De Linde.


Expositie

schoonrewoerd • Tijdens de jaarmarkt van Schoonrewoerd is er vrijdag 27 mei een expositie met schilderijen van Bas Middelkoop in ontmoetingsruimte ‘De Lichtkring’ aan de Dorpsstraat 48. Tijd: 9:00 tot 14:00 uur.