Excursie Kasteel Amerongen

vianen • Historische vereniging 'Het Land van Brederode' houdt zaterdag 11 juni een kleine excursie naar Kasteel Amerongen. Een kleine excursie, omdat deelnemers op eigen gelegenheid naar genoemd kasteel moeten gaan. De deelnemers bezoeken onder andere een expositie over het Rampjaar 1672 als thema. Bij nadering van de Fransen moest kasteelvrouwe Margaretha Turnor in 1672 vluchten en haar geliefde kasteel verlaten. De Fransen hebben het kasteel in de brand gestoken. De rondleiding duurt circa 75 minuten. Het kasteel werkt met een tijdslot voor maximaal 24 deelnemers. Om 13.45 uur moeten de deelnemers bij het kasteel zijn. Entree voor het kasteel is 15 euro of vrij met de museum jaarkaart. De historische vereniging heeft een tijdslot gereserveerd. Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Aanmelden kan nog tot en met 26 mei via secretariaat@landvanbrederode.nl.


Open dag bij roeivereniging

leerdam • De jeugdcommissie van Roeivereniging Leerdam houdt zaterdag 28 mei tussen 10:00 en 13:00 uur een open dag aan de Lingedijk 27, bedoeld voor jeugd tussen de 9 en 17 jaar. Onder begeleiding van een ervaren coach mogen ze, mits in het bezit van een zwemdiploma, in een roeiboot meteen het water op. Het wordt dan ook aangeraden om sportieve kleding te dragen. De jeugdcoaches geven uitleg over het roeien bij RV Leerdam. De actieve jeugdafdeling roeit altijd op zaterdagochtend. Ze combineren het roeien met veel andere activiteiten en gaan jaarlijks op roeikamp.

q www.rvleerdam.nl


Koffie-ochtenden in Lexmond

lexmond • In Het Eigen Gebouw aan de Dorpsstraat 99 in Lexmond zijn de koffie-ochtenden op woensdag- en vrijdagochtend alweer enige tijd aan de gang. Men kan er van 10:00 tot 12:00 uur terecht voor een praatje en het drinken van een kopje koffie. Ook is er een wandelgroep actief die op vrijdagochtend van 10:30 tot 11:30 uur een wandeling maakt in en rond Lexmond. In de middag is er een mogelijkheid om een half uurtje op rustig tempo te wandelen. Deze activiteiten starten ook in Het Eigen Gebouw.  


Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk

ameide • Open Doors houdt van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni weer de Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk. In Ameide is er vrijdagavond vanaf 20:45 uur een samenkomst in de Sionskerk aan de Prinsegracht. Vanuit Open Doors is er informatie ontvangen om te gebruiken. 'Bidden kan iedereen, overal, daar hoef je niet voor op reis. En onze gebeden komen waar wij niet kunnen komen'. De dienst wordt rond 2:00 uur afgesloten, maar belangstellenden kunnen ook voor een deel van de avond/nacht komen en dus eerder weggaan of later aansluiten.