• Ameide en SV Meerkerk waren in evenwicht.
• Ameide en SV Meerkerk waren in evenwicht. Foto: Rick den Besten

ameide • Natuurlijk waren er rookbommen en flinke knallen voorafgaand aan de Vijfheerenlanden-derby tussen de aartsrivalen Ameide en SV Meerkerk. Op het veld was er pas in de tweede helft te genieten van vuurwerk. En hoe.

Een kleine 1000 toeschouwers kreeg een geweldige wedstrijd te zien. Zes goals, waarvan drie in de laatste speelminuten. Man of the match was zonder enige twijfel Kevin Kroeze, die na 3,5 jaar blessureleed zijn rentree op Meihoven maakte. "Ik had vooraf gedacht aan een invalbeurt van tien minuten, maar het liep anders. Er moest meer snelheid in onze voorhoede komen en daar moest ik voor zorgen. Mijn eerste balcontact was niet goed, waardoor Jorn Keppel aan de noodrem moest trekken en zijn tweede gele kaart kreeg. Maar ons publiek op het terras was vandaag onze elfde man." 

SV Meerkerk kwam na een halfuur spelen via topscorer Floren Streefkerk terecht op voorsprong. Maar met tien man kreeg Ameide na rust vleugels. Robbert Bakker scoorde twee keer en de bezoekers kwamen door een lucky toch nog op 2-2. Luuk van der Leun strafte een zeldzame blunder van Ruud de Groot in minuut 89 af. Floren Streefkerk jaste in blessuretijd de 2-3 in de kruising en in de slotseconde bepaalde Roel de Kruijk niet minder fraai de eindstand op 3-3.

"Ik weet nog niet of ik blij of teleurgesteld moet zijn”, beaamde Meerkerk-trainer Gert-Jan Koekkoek kort na het laatste fluitsignaal. "De emoties gieren door mijn lichaam. We komen uit een verloren positie ineens op voorsprong, om vervolgens in de slotseconde de overwinning weer weg te geven. Het was weer een euforische derby.”