Waterpolodames verliezen in Oss

oss • Het eerste damesteam van De Linge PCG moest zaterdag 14 mei naar Oss voor de return tegen Arethusa. Waar de dames twee weken geleden slechts met twee doelpunten verschil verloor, was men nu kansloos. Het werd 15-6.

De dames uit Oss startten met een sterke pressing, iets wat ze gedurende de hele wedstrijd volhielden. Ze zorgden ervoor dat de Leerdams/Gorinchemse dames moeilijk de bal bij hun ploeggenoten kwijt konden of dat ze deze onderschepten. De bezoeksters hadden hier gedurende de wedstrijd vaak geen antwoord op. Het bleek al snel dat de thuisploeg een maatje te groot was en dat er geen vuist tegen gemaakt kon worden, ondanks de wil en inzet. Al in de eerste periode stond het 5-0 voor de thuisploeg. Kimberly de Pater kon vanuit een strafworp aan het einde van deze periode  pas de ‘hatelijke nul’ van het scorebord halen. De Arethusa bleef de hele wedstrijd beter en stopte dus bij 15-6. Namens De Linge/PCG scoorde Kimberly de Pater vier maal. Sybrina Laurisen en Iris Schepers maakten allebei één treffer. 

Aanstaande zaterdag speelt het team thuis in Gorinchem om 20.00 uur tegen AquAmigos uit Waalwijk.


Beachvolleybal in Lexmond

lexmond • Na twee jaar afwezigheid organiseert Korfbalvereniging Het Bosch op vrijdag 24 juni 2022 de achtste editie van het ELAR Beachvolleybaltoernooi. Het toernooi, georganiseerd in samenwerking met Verkeersschool Elar Lexmond en Huis het Bosch, vindt traditiegetrouw plaats bij de beachvelden op sportcomplex Het Bosch in Lexmond. 

De wedstrijden zullen starten om 18.30 uur en het toernooi duurt tot ongeveer 21.30 uur. De avond wordt afgesloten met een gezellige beachparty. Teams kunnen zich opgeven door te mailen naar lexmondbeach@live.nl. Een team moet bestaan uit minimaal vijf personen, waarvan minstens twee vrouwen. Het inschrijfgeld bedraagt vier euro per persoon. Voor meer informatie en updates: www.facebook.com/lexmondsebeachsportdagen.


Waterpoloclinic Vianen

vianen • ZV De Albatros organiseert op donderdag 19 mei en dinsdag 24 mei een speciale vrouwen waterpolo clinic in zwembad Helsdingen Vianen van 20.00 uur tot 21.00 uur. De teamsport waterpolo is een gezellige blessurearme balsport in het water, waar men ook nog eens een hele goede conditie van krijgt. 

Deelneemsters zijn van harte welkom om samen met andere vrouwen vanaf leeftijd 16 jaar een balletje te komen gooien en plezier te maken onder leiding van een ervaren waterpolotrainer. Tijdens de clinic komen zwemtechnieken, baltechniek en samenspel aan de orde. Na de clinic zal er samen onder genot van een drankje gezellig worden nagepraat. Ook mensen met ervaring zijn welkom om deel te nemen. 

Deelname is gratis. Aanmelden kan via www.zvalbatros.nl.