Afbeelding
Foto:

vianen • Tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen van Gymnastiekvereniging DOS Vianen waren afgelopen zaterdag veel toeschouwers aanwezig om de verrichtingen van 65 turnsters uit de selectiegroepen te bekijken.

Het heeft door corona twee jaar geduurd voordat deze kampioenschappen weer konden plaatsvinden. Tijdens deze onderlinge wedstrijd staat bij de turnsters gezelligheid centraal. Er heerste dan ook een prima sfeer en de vele toeschouwers konden na lange tijd weer eens genieten van turnelementen uit verschillende niveaus.

De A-selectie onder leiding van Miranda Deurhof was opgesplitst in negen categorieën. Door het gebroken wedstrijdseizoen vanwege corona hadden veel turnsters niet veel wedstrijden geturnd. Een mooi moment om te laten zien waar toch al die tijd voor is getraind.

De zusjes Benthe (onderbouw) en Naomi Verberne (middenbouw niveau 3) pakten het goud. Verder wisten Ben Hui Boer, Isobel Molenbeek, Sarah de Ridder, Liese Altorffer, Nynke Kampen, Ivy van Bruggen en Sanne Oost ook beslag te leggen op de eerste plaatsen in hun eigen categorie.

De afgelopen jaren is er een stijgende lijn te zien bij de B-selectie zowel in aantal turnsters als niveau. Zaterdagmiddag gingen maar liefst 31 turnsters enthousiast van start onder leiding van Sanne Oost.

Voor vele jonge meisjes hun allereerste wedstrijd maar ook zij lieten het publiek genieten van alle oefeningen. Na afloop kregen Charlotte van Leeuwen, Yani ten Hoff, Charlotte de Launay, Naomi Goossens, Amy Binneveld, Fleur Doeve, Imane Amhaoul, Linde Groenendijk en Sofie Dijkema de gouden medaille en natuurlijk het wedstrijddiploma uitgereikt.