Schilderclub in de Hoeksteen

vianen • Iedere eerste dinsdag van de maand is er een creatieve schilderochtend in de Hoeksteen (geen les). Wie eens wil komen kijken en/of mee wil doen, is welkom aan de Groenekade 7. Tijd: 9.30-12.00 uur. Materiaal is aanwezig. Deelname is gratis.


Voorjaarsmarkt

leerdam • Het centrum van Leerdam staat zaterdag 21 mei vanaf 10.00 uur vol met kramen en stands voor de voorjaarsmarkt. Een groot aantal winkeliers halen de winkel naar buiten en verkopen hun producten op een kraam. Naast de winkeliers zijn er ook standhouders van buiten Leerdam aanwezig die hun waren aan de man proberen te brengen. Er staat een kraam met fossielen en mineralen en de kraam met droogbloemen en zijdebloemen is ook weer aanwezig. Natuurlijk is ook de weekmarkt gewoon aanwezig in het centrum.


Lezing VHLHB

lexmond • De Vereniging Historisch Lexmond en Hei- en Boeicop houdt op woensdag 18 mei om 20.00 uur een lezing in het Historium aan de Kortenhoevenseweg 28 in Lexmond. Onderwerp: Revolutie in de Vijfheerenlanden 1780-1795 door auteur Teun Bikker uit Culemborg.