Heukelum wint op bezoek bij Tricht

tricht • In Tricht deed Heukelum goede zaken. Heukelum won met 2-3. Door deze winst staan de roodwitten bovenaan in de derde periode. Tricht lijkt afgeschreven voor een nacompetitieplaats.

Het jonge Tricht had een licht overwicht in het begin van de wedstrijd. Maar dat leverde nauwelijks kansen op. De sterke Heukelumse keeper Yoerik van ’t Pad was een aantal keren een sta in de weg bij schoten van Rick de Jongh, Owen Hol en René van Soelen. Tim van Dijken was na een mooie actie dicht bij een doelpunt maar zijn schot ging net naast.

Aan de andere kant was Ferry Meijdam een plaag voor de Trichtse verdediging. Zo werd hij een aantal keren op randje buitenspel afgefloten en schoot hij alleen voor keeper Rian Dorst net naast. Dezelfde Drost was attent bij pogingen van Benjamin Meijdam en Brennan Bieri.

In de 42e minuut kwam Heukelum op voorsprong toen Tim van Dijken een corner verkeerd wegwerkte. De bal belandde voor de voeten van Max Schaay die hem snoeihard in het doel werkte. Twee minuten later was het 0-2. Een mooie pass van Sil van Putten werd scherp afgerond door Ferry Meijdam.

In de tweede helft probeerde Tricht weer het spel te maken, maar uit een counter schoot Ferry Meidam weer raak, 0-3. In de 60e minuut deed Tricht iets terug. Tim van Dijken omspeelde een man en kaatste de bal aan de rechts opkomende Tim Schook, die de bal in de verre hoek schoot.

Drie minuten later was er een penaltymomentje toen de Owen Hol in het Heukelums strafschopgebied omver werd gelopen, maar scheidsrechter Marin de Zwarte zag hier geen overtreding in. Aan de andere kant werd een bal van Ferry Meijdam van de doellijn gehaald.

In de 80e minuut kreeg Tricht een strafschop toen een speler van Heukelum hands maakte in het zestienmetergebied. Tim van Dijken schoot de penalty feilloos binnen. In de resterende tien minuten probeerde Tricht de gelijkmaker te forceren, maar Heukelum hield stand en nam de drie punten mee naar huis.

Sam van de Water van LRC naar Altena

nieuwendijk/leerdam • LRC Leerdam ziet Sam van de Water volgend seizoen vertrekken naar zaterdagtweedeklasser Altena. De doelman doorliep de volledige jeugdopleiding van LRC en maakte ook al zijn debuut in de hoofdmacht. Enkele maanden geleden maakte hij nog bekend bij LRC te zullen blijven.

Rick van Loo naar SteDoCo

hoornaar/leerdam • Ook Rick van Loo gaat LRC verlaten. Van Loo gat volgend seizoen aan de slag bij SteDoCo. De 24-jarige aanvaller maakte dit seizoen indruk in Leerdam. Van Loo speelde komt uit de jeugd van LRC en speelde ook twee jaar voor Heukelum.