• Robin Kuijer (Brederodes) in actie.
• Robin Kuijer (Brederodes) in actie. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Brederodes verslaat SC Everstein en blijft meedoen om periode

vianen • Brederodes heeft tegen SC Everstein de vijfde zege op rij geboekt. In eigen huis was de ploeg uit Vianen de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en was het aan scheidsrechter Kerkhof te danken dat het lange tijd nog spannend bleef. De leidsman gaf twee strafschoppen aan de bezoekers en beide keren viel er over die beslissing te discussiëren. Invloed op de puntenverdeling had het uiteindelijk niet: 5-2.

De wedstrijd was vijf minuten oud toen Clancy Lucker knap de 1-0 binnenkopte. Het tempo van beide ploegen was in het vervolg redelijk hoog. Met twee ploegen die vooral ook voor de voetballende oplossing kiezen werd het dus een duel wat heel aardig was om naar te kijken. Brederodes was voetballend wat beter dan Everstein, maar toch waren het de bezoekers die een goal maakten. Joran het Lam viel over de de armen van keeper Jelle Krouwel. Het Lam leek zelf het contact te zoeken en te vallen, maar scheidsrechter Kerkhof was onverbiddelijk. Victor Snoek benutte het buitenkansje: 1-1. Hierna raakte Robbie de Roos namens Everstein de lat. De thuisploeg bleef echter de betere. Het leidde na 25 minuten spelen tot de 2-1. Tim Wakkermans rondde af na een fijn steekballetje van Jamal Ouassif. Voor rust werd het ook nog 3-1. Clancy Lucker kreeg de bal op zo’n 20 meter van de goal na een prima aanval en schoot hard raak.

In de tweede helft ging het tempo iets omlaag. Jamals Ouassif raakte namens Brederodes eerst nog de paal, voordat Everstein na een uur spelen opnieuw een strafschop kreeg. Dennis Bouwman kreeg een bal via zijn bovenbeen op zijn bovenarm. Het leek opnieuw zwaar gestraft, maar Joran het Lam gaf daar niet om en maakte de 3-2. Even leek het dus spannend te worden, maar Brederodes drukte uiteindelijk duidelijk in de score uit wie de sterkste van de twee was. Eerst legde Jamal Ouassif een bal panklaar op het hoofd van invaller Mike de Groot, die voor 4-2 tekende. Het slotakkoord was voor Ouassif zelf.

Everstein-trainer Remko Versteeg erkende na afloop dat zijn ploeg nergens recht op had gehad: “De nederlaag tegen DESTO afgelopen week is wel een ‘tikkie’ geweest. Brederodes heeft vandaag goed gespeeld en verdiend gewonnen.” Marcel Akkerman was in zijn nopjes met de zege, maar weigert om de derde periodetitel nu tot doel te maken. “Die druk wil ik de jongens niet opleggen. We zijn super tevreden met het spel en de resultaten van de afgelopen weken, maar gaan zien waar we aan het einde staan."