• Het hoogtepunt van de avond.
• Het hoogtepunt van de avond. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Benefietconcert Asperen een succes

asperen • Het benefietconcert met de beroemde musici Anna Fedorova, haar vader Boris Fedorov uit Oekraïne en de Nederlandse Rosanne Philippens in de Grote Kerk in Asperen werd afgelopen zaterdag een oorstrelende avond en een geweldig succes.

De gemeenten West-Betuwe en Vijfheerenlanden vangen veel vluchtelingen uit Oekraïne op momenteel en daar zijn de nodige kosten mee gemoeid. Ook stellen veel mensen belangeloos ruimte in hun huis beschikbaar om mensen op te vangen. Ook dit brengt veel kosten met zich mee, waarvoor de gemeenschap samen loyaal de verantwoordelijkheid moet dragen. De Lions Club Leerdam heeft daarom dit concert in Asperen georganiseerd. Jonge, enthousiaste musici, samen met de ‘éminence grise’ Boris Fedorova, speelden de pannen van het kerkdak. Het publiek reageerde net zo enthousiast. Eén van de hoogtepunten van de avond was een optreden van Anna Fedorova, Boris Fedorova en Tatiana Abayeva; vader, moeder en dochter met zes handen op één piano.

Het slotakkoord van een zeer geslaagde muziekavond. Dankzij de belangeloze ondersteuning, donaties en entreegelden van vele bedrijven en personen zal de netto opbrengst van deze avond zeker 8.000 euro gaan bedragen. Een bedrag dat lokaal in West-Betuwe en Vijfheerenlanden ingezet zal worden voor de opvang van de Oekraïners.