Willem Foppen wint Jan de Jong bokaal

leerdam • Afgelopen zaterdag heeft de Leedamse hengelaarsvereniging De Snoek de jaarlijkse viswedstrijd om de Jan de Jong bokaal gevist. De vissen wilden maar moeilijk bijten. De vangst bestond uit kleine vissen. In totaal werd er slechts zes kilo vis door de zeven deelnemers gevangen. Grootste vissen zijn gevangen door Willem Foppen en Colin Kooyman, beiden vingen een brasem van 39 cm. Foppen won ook de wedstrijd. Hij ving totaal 1.450 gram. Tweede werd Kees Kleijn met 1.400 gram en derde Colin Kooyman met 1.300 gram.


Alfred van Krieken wint 

kedichem • Afgelopen donderdag is de derde wedstrijd van personeelsvereniging De Glasfabriek gevist. Van de 12 deelnemers wisten er 10 vis te vangen. De totale buit bedroeg slechts vijf kilo. De buit bestond uit twee brasems, enkele kolbleien, voorns, possen, baarzen en veel grondels. De grootste vis is gevangen door Alfred van Krieken, een brasem van 55 cm.  Alfred ving 1.700 gram en won. Tweede werd Rudi Kaldenberg met 1.100 gram en derde Ton van Kooten met 700 gram. Voor de wedstrijd is Lambert Jansen gehuldigd voor deelname van 200 competitiewedstrijden.


Han van de Poppe wordt tweede

heinkenszand • Wielrenner Han van de Poppe uit Ameide is zaterdag tweede geworden bij de Kaperprijs. Van de Poppe zat de winnaar, Glenn van Nierop, dicht op de hielen, maar kwam uiteindelijk twee seconden te kort voor de winst.