Waterpolodames winnen in Doetinchem

doetinchem • Dames 1 moest dit weekend afreizen naar Doetinchem voor een wedstrijd tegen NDD. De thuiswedstrijd twee weken geleden was een pittige wedstrijd geweest voor de Leerdam/Gorinchemse dames, die toen gewonnen werd met 6-4. De dames begonnen de wedstrijd rommelig en in deze periode werden ook de nodige persoonlijke fouten gemaakt door beide teams waardoor er regelmatig met een speelster minder of meer gespeeld werd. Beide teams wisten van deze mogelijkheid geen gebruik te maken en uit deze overtal situatie werden geen doelpunten gescoord. Keepster Tosca Kortleve wist een 5-meter te stoppen. De dames gingen gedurende de eerste twee perioden gelijk op met de thuisploeg en aan het einde van deze periode stond het 4-4. Na een peptalk van de coaches in de rust, schoot de Herwijnse Antoinique de Joode met een hard schot vanuit de tweede lijn de bal in de bovenkant van het doel waar de keepster van de tegenpartij geen antwoord op had en stond er 4-5 op het score bord. Lisanne Plenter deed dit een kleine halve minuut later opnieuw en er was een marge van twee doelpunten. De dames maakten het verschil door diverse inzwemacties en Kimberly de Pater bracht met een fraai doelpunt aan het einde van de derde periode het verschil naar 4-7. Het bleef een pittige wedstrijd die eindigde in 6-11.


Nick Klijn plaatst zich voor WK

almstad/leerdam • Leerdammer Nick Klijn is afgelopen weekend zesde geworden bij de wereldbekerwedstrijd mountainbiken in Almstad. Door dit resultaat plaatste hij zich voor het WK. Klijn rijdt voor Bassa Biking Team, maar was nu op pad met de selectie van het Nederlands team.


Isis Versluis naar podium

honselersdijk/meerkerk • Jan van Arckel-jeugdrenster Isis Versluis is zondag in haar leeftijdscategorie derde (overall) geworden in de Rijk Zwaan Jeugdronde in Honselersdijk. De Meerkerkse zat bij het ingaan van de laatste bocht nog op de twintigste plek, maar wist zich met een enorme krachtsinspanning nog op het podium te rijden. Isis werd gehuldigd als het beste meisje.


Uitslagen Bridge Leerdam

leerdam • Uitslagen Bridgeclub Leerdam van maandag 9 mei. A-Lijn: 1. Wil Verlangen - van Elst en Wouter Segeth - 64,17%, 2. Ria Henzen - van Brienen en Huub Grispen - 62,71%, 3. Janske van de Water en Tonny Kramer - 57,29%, 4. Aly de Vaal - Hallink en Wil de Zeeuw - van den Dijssel - 53,3% en 5. Peter Bolland en Lenie Versteegh - 52,75%. B-lijn: 1. Carolien van Leeuwen en Gerrit Arendsen - 62,5%, 2. Jeanne Doeland en Joop Soeland - 61,25%, 3. Marian Bogerd en Ria van Splunder - 55%, 3. Linda Quist en Gerrit Quist - 55%, 5. Henny Nierop Groot en Jan Nierop Groot - 52,92%.