Servia verliest laatste wedstrijd

vianen • Aan elk seizoen komt een einde, zo ook aan seizoen 2021/2022. Door corona een verlengd seizoen, waarin uiteindelijk niet alleen wedstrijden zijn gespeeld. De afgelopen weken zijn er diverse gesprekken gevoerd over komend jaar. Een aantal spelers hadden aangegeven elders te gaan volleyballen of helemaal te gaan stoppen. Hierdoor werd de wedstrijd van afgelopen zaterdag voor Servia Heren 1 in deze vorm de laatste wedstrijd.

De laatste wedstrijd was tegen Inter Rijswijk Heren 2. Ook voor deze wedstrijd werd er weer een strijdplan opgesteld. De eerste twee sets werden nipt verloren. Servia wilde het seizoen natuurlijk niet met verlies afsluiten. In set drie kon spelverdeler Wayne Hol de aanvallers beter vinden. Deze set werd ruim gewonnen (25-18). De vierde set ging lang gelijk op tot het moment dat Jan Peter Kok twee blokpunten pakte en hierdoor het gat geslagen was (25-22).

De vijfde set werd de beslissende. Helaas lukte het niet om het niveau van de voorgaande sets door te zetten. De set werd verloren (12-15).

Daarna nam de selectie afscheid van trainer/coach Michiel de Ruijter, het publiek, de eerste divisie en van een aantal spelers die al 14 jaar onafgebroken (Yme Veenje, Sjoerd Hendriks, Johan Beijen en Lars Oostrom) in Heren 1 hebben gespeeld.

Voor volgend seizoen zal er een nieuwe heren 1 gevormd gaan worden. Dit team zal een aantal niveaus lager gaan uitkomen.