Het positieve 'Handjehelpen-effect'

vijfheerenlanden • Tineke de Vink en Jantsje Boersma, regiocoördinatoren van Handjehelpen, koppelen mensen in Vijfheerenlanden die hulp nodig hebben aan precies de juiste vrijwilliger. “Onze hulpvragers geven aan dat dankzij een maatje hun leven fijner is, dat ze méér contacten hebben en beter in hun vel zitten. Dát is het Handjehelpen-effect."

Op de website www.handjehelpen.nl/vrijwilligerswerk-vijfheerenlanden staan alle hulpvragen op een rij. Er zijn momenteel meer hulpvragen dan beschikbare vrijwilligers. De hulpvragen komen bij een brede doelgroep vandaan, van 0 tot 100 jaar. Voor een hulpvrager wordt het leven door een vrijwilliger vaak echt leuker. 

Wie vrijwilliger wordt bij Handjehelpen, kan kiezen uit verschillende soorten vrijwilligerswerk. Van ‘eenvoudig’ vrijwilligerswerk tot hulp waarbij specifieke kennis of ervaring nodig is. Men geeft de hulp één op één. Dat wil zeggen dat iedereen zijn of haar ‘eigen’ hulpvrager hebt, die thuis wordt opgezocht. Het vrijwilligerswerk is gericht op sociaal contact voor een langere periode. Iedere vrijwilliger krijgt ondersteuning en begeleiding van een regiocoördinator.

Wordt maatje voor een hulpvragen in de buurt of steun Handjehelpen met een donatie. Meer info: tdevink@handjehelpen.nl of 06-81 81 00 56 of regiocoördinator Jantsje Boersma via jboersma@handjehelpen.nl of 06-48 36 92 98.