• Een artist impression van het nieuwe pand van Caravan Centrum Meerkerk.
• Een artist impression van het nieuwe pand van Caravan Centrum Meerkerk. Foto: Aangeleverd

Caravan Centrum Meerkerk naar Vianen

meerkerk • Caravan Centrum Meerkerk verhuist in december naar Hoef en Haag, tussen Hagestein en Vianen. Daar gaan eigenaren Harrie en zijn zoon Bas Krul in een gloednieuw pand verder met waar ze al vele jaren mee bezig zijn: als caravanspecialist klanten uit heel het land voorzien van de mobiele huizen en alle accessoires die daarbij horen.

Om te beginnen eerst maar het antwoord op de vraag die vader en zoon Krul het meeste te horen krijgen: Caravan Centrum Meerkerk krijgt géén andere naam. "Dat is de naam waaronder we bekend staan en die geschiedenis willen we niet weggooien", benadrukt Harrie. "Daar hoefden we niet over na te denken."

Al vele jaren is de naam Caravan Centrum Meerkerk een begrip in kamperend Nederland. Wat betreft Harrie en Bas Krul was hun bedrijf gewoon aan deze locatie trouw gebleven. "Maar de eigenaar van het pand zegde de huur op, omdat hij het terrein zelf wil gaan gebruiken. We zijn daarom op zoek gegaan naar een nieuwe locatie." Dat bleek niet eenvoudig: bestaande koop- en huurpanden die aan alle eisen voldoen waren niet te vinden en bouwgrond op bedrijventerreinen is schaars. Harrie en Bas zijn dan ook blij dat er toch een oplossing kwam op een bedrijventerrein in Hoef en Haag. "Ideaal: onze medewerkers houden hun werkplek in hun woonomgeving, we zitten er vlakbij de A2 en de A27 én we konden er al onze wensen verwezenlijken."

Efficiënter ingericht

Het resultaat: 10.000 vierkante meter vakantieplezier. Nu nog alleen digitaal en op papier, straks ook in werkelijkheid. "Qua oppervlakte blijven we even groot als in Meerkerk, maar het is veel efficiënter ingericht", vult Harrie aan. Het gebouw bestaat uit twee delen, verbonden door een glazen vide. Daarmee wordt voldaan aan een wens van de gemeente, dat er een doorzicht blijft op de omgeving. "In de vide is ook de entree. De koffiehoek krijgt daarin een centrale plek. We willen ook in het nieuwe pand de drempel zo laag mogelijk houden. Langskomen om een kop koffie te drinken, even op het gemak rond te kijken en je laten inspireren, ook als je niks koopt, daarvoor staan de deuren wijd open."
In de ene vleugel komt op de begane grond de kampeerwinkel, met alle mogelijke accessoires die bij het kampeerleven horen. Op de verdieping erboven kunnen klanten straks terecht bij de afdeling voortenten. "Daar hebben we de ruimte om dit belangrijke onderdeel van ons aanbod goed te presenteren", knikt Bas. In de andere vleugel is er op de eerste verdieping de showroom van de nieuwe caravans, waar straks enkele tientallen exemplaren van de merken Fendt, Knaus en Weinsberg komen te staan. "Op de begane grond is de werkplaats waar we onderhoud en reparatie uitvoeren en is er een groot magazijn. Op het buitenterrein is ruimte om onze occasions te presenteren."

Een grote meerwaarde van de nieuwbouw is het feit dat de energierekening een stuk lager uit gaat vallen. Het pand wordt energieneutraal gebouwd, met onder meer zo'n 300 zonnepanelen, hoogwaardige isolatiematerialen en warmtepompen." De verhuizing markeert ook een andere overgang. "Dit wordt het bedrijf van Bas", zegt Harrie. "Ik zal steeds meer een stapje terug doen en zal me vooral bezig gaan houden met de verkoop. Bas krijgt hiermee een prachtig onderkomen waarmee hij de gesteld staat voor de toekomst."

Geurt Mouthaan