Lekvogels wint knotsgek duel; Calor wil klacht indienen

lexmond • Lekvogels heeft in eigen huis met 4-3 gewonnen van Leerdam Sport’55, nadat het na 80 minuten nog 1-3 stond voor de bezoekers. Jammer van een mooie voetbalmiddag was het slot met de nodige onvriendelijkheden.

Lekvogels was de betere ploeg in de eerste helft en Stijn van Reeuwijk zorgde ook voor de 1-0. Hierna vergat de thuisploeg echter om het duel al voor rust te beslissen. Na rust maakte Desmond Main uit een penalty 1-1, waarna Lekvogels het helemaal kwijt was. Lafayette Leerdam en opnieuw Desmond Main zorgden voor de 1-2 en 1-3. Twee minuten voor tijd kreeg Lekvogels weer hoop na een benutte penalty van Jelle van Dam. Vervolgens zorgden Ralf van Klij en Sam van der Horst er in de blessuretijd nog voor dat de Lexmonders met de drie punten aan de haal gingen.

Onvriendelijk einde

Na de winnende goal werd het onderling nog onvriendelijk. Leerdam Sport-trainer Glenn Calor wilde het niet inhoudelijk over de wedstrijd hebben en verklaarde een klacht in te gaan dienen bij de KNVB tegen Lekvogels: “Ik heb racistische dingen gehoord die niet door de beugel kunnen. Dat is niet voor het eerst dat wij dat meemaken dit seizoen en dat moet maar eens afgelopen zijn.”

Martijn Verkerk (Lekvogels) vond het jammer dat er een smetje kwam op de mooie overwinning op zijn ploeg. “We hebben met een hele jonge groep hard gewerkt om de wedstrijd om te draaien en het feit dat het gelukt is, daar ben ik ontzettend trots op. Ik weet niet wat er tijdens de ruzie allemaal is gezegd over en weer, maar na afloop zag ik ook spelers van beide partijen gewoon alweer een biertje met elkaar drinken.”