Jubileumconcert 'Laudate Dominum'

zijderveld • De Chistelijke Gemengde Zangvereniging "Laudate Dominum", (opgericht op 3 augustus 1945), bestond in 2020 75 jaar. Vanwege corona kwam het verenigingsleven stil te liggen en kon het jubileum niet gevierd worden. Begin dit jaar konden de repetities echter eindelijk weer hervat worden en kon het koor toeleven naar een feestelijk jubileumconcert. Dit gaat nu gebeuren op vrijdag 20 mei.

Het koor brengt een afwisselend programma met veel hedendaagse liederen waaronder het mooie "Ik zal er zijn". De muzikale leiding is in handen van Reijco Roseboom. Met dezelfde dirigent komt ook het koor "Scheppingsgave" uit Lopik optreden. Ook dit koor zingt eigentijdse liederen van onder andere. J. Bredewout en M. Zonnenberg. Bovendien wordt medewerking verleend door het "Zederiks Christelijke Mannenkoor" onder leiding van Willem Nijhof en met herkenbare muziekkeuze, zoals: "Roll Jordan Roll" en "Jacobs Ladder". De pianobegeleiding bij de koren is in goede handen van Bastiaen Boekelo.

Het jubileumconcert is in Dorpshuis De Krooshof te Zijderveld en start om 20:00 uur. De toegang is gratis. Giften zijn altijd welkom.