• Merel van der Veen in actie.
• Merel van der Veen in actie. Foto: aangeleverd

Nederlaag voor waterplosters

leerdam/gorinchem • Dit weekend werd er een thuis inhaalwedstrijd gespeeld tegen het altijd sterke Arethusa uit Oss. De bezoekers stonden op de tweede plaats en dat was ook zichtbaar. De dames van De Linge/PCG weerden zich kranig, maar trokken toch aan het kortste eind: 9-11.

Kimberly de Pater scoorde de 1e goal na amper 45 seconden op de klok. In de eerste periode werden door beide teams veel doelpunten gemaakt. Na het eerste deel stond er 4-5 op het scorebord. De pressing van Arethusa werd zo goed gespeeld dat de dames van De Linge/PCG vaak moeilijk de bal bij een ploeggenote gespeeld kregen of deze werd onderschept door de dames uit Oss. 

De tweede periode werden gescoord door de sterk spelende midvoor Kimberly de Pater en Lisanne Plenter., na deze periode stond het 6-8.In de derde periode gebeurde er weinig qua kansen om te scoren De vermoeidheid leek aan beide kanten wat toe te slaan. Wel kon Arethusa de marge uitbreiden naar 6-9. De 4e periode stonden beide teams weer op scherp, al liep de tegenstandster al snel uit naar 6-10. Toch wilde de thuisploeg zich er niet bij neerleggen en Kimberly de Pater en de Heukelumse Lisanne Plenter wisten beiden nog de bal achter de keepster te krijgen. Merel van der Veen wist in de laatste aanval met een strak schot de keepster nog te verrassen waardoor de dames met 9-11 het bad verlieten.