Lezing Leo Fijen in Grote Kerk Vianen

vianen • In de Grote Kerk te Vianen houdt televisiepresentator, schrijver en uitgever Leo Fijen dinsdag 10 mei een lezing. Hij gaat dieper in op de opdracht om na de coronatijd weer meer betrokken bij de kerk en bij elkaar te raken. 

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van de VTO-commissie (vorming, toerusting en ontmoeting) van PKN-Vianen. De aanvang is 20.00 uur, vanaf 19.30 uur staan de koffie en thee klaar voor de belangstellenden.
Aanleiding voor het organiseren van de lezing was het boek 'Je zou niet zeggen dat je ziek bent, verhalen van kracht in kwetsbaarheid', geschreven door Christine van Reeuwijk uit Lexmond en lid van PKN-Vianen. Christine zal deze avond een digitale bijdrage leveren en ingaan op haar boek. De lezing is ook online bij te wonen via PKN-Vianen -You-Tube.

Vanaf 1992 was Leo Fijen presentator (en tot 2008 ook eindredacteur) van het RKK-programma Kruispunt, dat wekelijks bericht over kerk en samenleving. In september 2009 nam Fijen afscheid van dit programma, om zich te concentreren op de functie van Hoofd RKK-zendtijd. Vanaf januari 2010 is hij echter terug als presentator bij het Geloofsgesprek en Het eilandgevoel van Schiermonnikoog. Fijen schreef de afgelopen jaren verschillende boeken, waaronder Het wonder van Maartensdijk (2001), Hoe word ik gelukkig (2003) en De reis van je hoofd naar je hart, leefregels voor het bestaan van elke dag (2004).