LRC Leerdam pakt weer eens een puntje

leerdam • LRC heeft in eigen huis gelijkgespeeld tegen FC De Bilt. De nummers acht en negen van de ranglijst vonden allebei eenmaal het net: 1-1.

De Bilt trok zich redelijk terug in de eerste helft en liet het initiatief aan LRC. De thuisploeg, die wederom met een erg jonge ploeg met veel eigen jeugd aantrad, ging hier redelijk mee om en had een licht veldoverwicht. Het leidde tot wat kleine mogelijkheden, maar echt spectaculair werd het niet voor de pauze.

Kort na de rust kwamen de bezoekers nogal verrassend op voorsprong uit een hoekschop, maar na ruim een uur spelen zorgde LRC-aanvoerder Rogier Gerritsen voor de gelijkmaker. Hij gaf het laatste zetje, nadat de keeper van De Bilt mis had gezeten. De keeper raakte hierbij bovendien geblesseerd, waarna er een minutenlange blessurebehandeling volgde.

Jeugd

Hierna vielen Ruben van den Boomgaard en Liam Kusters nog in bij de Leerdammers. Beide komen ook uit de eigen jeugd en maakten een goede indruk in de minuten die hen gegeven waren.
LRC had wellicht iets meer recht op de overwinning, maar het bleef bij 1-1.