Heukelum - Sleeuwijk
Heukelum - Sleeuwijk Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Eenvoudige zege SV Meerkerk

berkenwoude • Vooraf verwachtte SV Meerkerk-trainer Gert-Jan Koekkoek op het kleine veld van FC Perkouw een lastige middag. Maar ondanks de 1-0 achterstand kort na rust boekten de gasten een relatief simpele 1-4 zege. “Na de openingstreffer werd het onze wedstrijd. We gingen, geholpen door de snelle goals van Floren Streefkerk en Melvin van den Heuvel, steeds meer voetballen. Met veel druk kregen we kans op kans en draaiden we Perkouw uiteindelijk de nek om.”

Door doelpunten van Sander Slomp en weer Floren Streefkerk werd de ongelijke strijd snel in Meerkerks voordeel beslist.

Comeback Asperen leidt tot winst

asperen • Asperen heeft in eigen huis met 3-2 gewonnen van SSW. Men kwam achter met 0-2, maar kort voor rust maakte Nicky van der Zijden de 2-1. Na rust bezorgde clubtopscorer Gerard Breider zijn club met twee treffers alsnog de overwinning.

“Ik heb vooraf nog gewaarschuwd dat we in een hoog tempo moeten spelen tegen deze tegenstander”, blikte Jeffrey Kleijn na afloop terug. “Dat doen we niet en zij komen eigenlijk dik verdiend op 0-2. Gelukkig maken we voor rust nog de aansluitingstreffer. Na rust vliegen we ineens uit de startblokken en laten we wel zien dat wij de betere ploeg zijn.” Asperen raakte na rust ook nog drie keer de lat.

De zwart-witte formatie staat nu op een keurige derde plaats in de competitie en mag hopen op een plek in de nacompetitie.

Nipte zege Tricht op Wilhelmina’26

tricht • Tricht heeft in eigen huis op de valreep weten te winnen van Wilhelmina’26. De overwinning was niet onverdiend, maar kwam wel pas laat tot stand.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en had een licht overwicht. Het leidde tot een aardige kans voor Ramon van Soelen, maar hij schoot over. Ook Tim van Dijken kreeg een mogelijkheid, maar die kwam net niet lekker uit met zijn passen en scoorde dus ook niet. Na ruim een half uur spelen was daar echter plots de 0-1 voor Wilhelmina. Een voorzet werd keurig binnengekopt door de bezoekers. Tricht leek het hierna even kwijt, maar kwam toch nog op 1-1 voor de pauze. Tim van Dijken profiteerde van mistasten van de keeper en faalde niet.

Na de thee vielen er weinig uitgespeelde kansen te noteren. Net toen iedereen dacht dat het wel in 1-1 zou gaan eindigen bracht Tricht daar toch nog verandering in. Tim van Dijken kwam na 82 minuten door over de rechterkant en gaf voor op invaller Pepijn Lambregts. Lambregts, die Ramon van Soelen was komen vervangen, schatte de voorzet op waarde en bezorgde zijn ploeg zo de overwinning.

Een eervolle vermelding is er voor scheidsrechter Klerks die uitstekend leiding gaf aan het duel.