Winst Lekvogels ondanks personele problemen

hellouw • Lekvogels heeft een knappe zege geboekt op bezoek bij ASH. Ondanks dat trainer Martijn Verkerk maar uit negen velspelers van de vaste selectie kon beschikken won het met 1-2. En dat was verdiend, als kwamen de bezoekers na een kwartier nog wel op achterstand. Nog voor rust maakte Ralf van Klij gelijk. Na de pauze zorgde Luca Maatkamp voor de winnende treffer. Verkerk was vanzelfsprekend blij met de overwinning van zijn ploeg. “Het was even puzzelen met de opstelling. We eindigen met vijf spelers die nog speelgerechtigd zijn voor de JO-19. Als die jonge gasten het elke week zo doen, teken ik ervoor. De laatste tien minuten was het vooral tegenhouden, maar verder winnen we hier verdiend, denk ik.”

Leerdam Sport krijgt er zeven om de oren

gorinchem • Leerdam Sport’55 is op bezoek bij Unitas hard onderuit gegaan. In de rust stonden de Leerdammers nog met 0-1 voor door een goal van Desmond Main, maar na de pauze ging het ineens snel. Het werd 7-1. Een tikkeltje vertekend was die uitslag wel. De Leerdammers kregen zowel in de eerste als aan het begin van de tweede helft een aantal goede kansen op de 0-1. Men liet echter na die ook daadwerkelijk te maken en kreeg in de 53e, 54e en 54e minuut doelpunten tegen. Hierna verdween het geloof in een goed resultaat als sneeuw voor de zon en liep de score dus nog een eind op. “We moeten zelf gewoon die tweede treffer maken, dan ben ik benieuwd hoe het hier eindigt. Neemt niet weg dat we er dan natuurlijk niet zo veel tegen moge krijgen”, aldus Glenn Calor (Leerdam Sport).