• Ferry Uittenbogaard probeert een voorzet van Joey Balk te voorkomen.
• Ferry Uittenbogaard probeert een voorzet van Joey Balk te voorkomen. Foto: Nico Van Ganzewinkel

HSSC'61 dieper in de problemen

vianen • Waar de zege eerder dit jaar op Het Plein een prooi werd voor HSSC'61 heeft Brederodes de punten op het eigen Sportpark Blankensteijn weten te houden. Na een gelijk opgaande eerste helft kwam de thuisploeg na de pauze furieus uit de startblokken en maakte Tim Wakkermans de 1-0. Brederodes bleef de betere ploeg en een kwartier voor tijd besliste Clancy Lucker de wedstrijd met de tweede treffer van de middag.

Het duurde even voordat de wedstrijd op gang kwam. In de eerste 25 minuten vielen er eigenlijk nauwelijks hoogtepunten te noteren. Namens de thuisploeg was een voorzet van Clancy Lucker net te scherp geweest, waardoor er niemand gevaarlijk kon worden. Namens HSSC'61 was Lennart de Groot één keer dreigend weg over rechts. Zijn voorzet kwam echter niet bij een teamgenoot terecht en kon worden weggewerkt door de Viaanse defensie. Ook het tweede gedeelte van de eerste helft was stroef te noemen. Het hobbelige veld met het ogenschijnlijk lange gras hiel hierin niet mee. Wel kwamen er nog twee flinke kansen voor de thuisploeg. Eerst schoot Joey Balk vanaf de rand van de zestien naast via een Heicops been. Uit de hierop volgende corner kwam de afvallende bal plots voor de voeten van Jamal Ouassif. Hij schoot echter naast. Lennart de Groot was nog eenmaal dreigend toen hij uitbrak over de rechterkant. Opnieuw was de bezetting van HSSC'61 voor de goal niet op orde, waardoor De Groot geen medespeler kon bereiken.

Basis voor de overwinning

Meteen na de thee legde Brederodes de basis voor de uiteindelijk overwinning. De ploeg van Marcel Akkerman had blijkbaar met elkaar afgesproken meteen veel energie in de wedstrijd te leggen en dit had direct resultaat. Jamal Ouassif bracht de bal, die in eerste instantie door iedereen werd gemist voor de goal. Via keeper Regilio van Renswouw kwam de bal echter voor de voeten van Tim Wakkermans. De jonge aanvaller aarzelde niet en haalde doeltreffend uit. In de fase hierna bleef de thuisclub de bovenliggende partij al leidde dit in eerste instantie nog niet tot hele grote kansen. Robin Kuijer was dreigend met een schot van afstand, maar dat werd redelijk eenvoudig uit de hoek geplukt door Van Renswouw.

De oranje brigade van Marcel van Steenis bleef de gehele wedstrijd moeite houden om gevaarlijk te worden. Wouter Verhoef had een klein kansje met een kopbal die naast de goal verdween en ook Remon van Soest was nog een keer gevaarlijk met het hoofd, maar 100% kansen waren die zeker niet te noemen. Een kwartoer voor tijd viel de beslissing. Doelpuntenmaker Tim Wakkermans trok de bal voor, waarna collega aanvaller Clancy Lucker de 2-0 binnenschoot. Het jonge spitsenduo had zeker geen makkelijke middag, maar bleef dreigend en uiteindelijk dus ook beslissend. Iets was de twee al vaker waren de laatste weken. Mike de Groot en Jordi Saridemir vielen hierna onder andere nog in bij Brederodes en zij waren ook nog een paar keer dreigend, maar gescoord werd er niet meer.

En dus was de winnende trainer, Marcel Akkerman, in zijn nopjes. "We hadden vooraf gezegd dat we geduldig moesten zijn en dat onze kansen dan vanzelf zouden komen. De eerste helft was dat nog niet echt het geval, maar we beginnen fantastisch aan de tweede helft. Ik ben ook blij dat jonge jongens als Tim Wakkermans en Clancy Lucker het goed doen. Die jongens hebben nog een hoop te leren, maar zijn al wel belangrijk voor ons. Iedere minuut die ze nu maken doen ze ervaring op voor volgend jaar."

Naamgenoot Marcel van Steenis beseft dat zijn ploeg nog wat punten nodig heeft om actief te blijven in de derde klasse, maar is niet in paniek. "Als we vandaag wat meer mazzel hebben kan het ook anders lopen. Wij zullen nog wel wat puntjes moeten pakken en ik ga ervan uit dat we dat ook gewoon gaan doen. We zullen vooral aanvallend tot wat meer kansen moeten gaan komen. Daar hadden we vorige week al moeite mee en vandaag weer."