• Tim Schwebke glipt langs een Sleeuwijk-verdediger.
• Tim Schwebke glipt langs een Sleeuwijk-verdediger. Foto: Jeroen de Bruin

Heukelum doet goede zaken met verdiende zege op Sleeuwijk

heukelum • De belangen waren zaterdagmiddag groot aan de Groeneweg in Heukelum waar twee degradatiekandidaten elkaar ontmoetten: de nummer 12 Heukelum en het een plaatsje lager op de ranglijst vertoevende Sleeuwijk. Dat het geen topwedstrijd zou worden, was al na een kwartier duidelijk. Dat Heukelum uiteindelijk aan het langste eind trok en drie punten bij kon schrijven was het belangrijkste deze middag.

De neutrale toeschouwer kon niet ontkennen dat de zege verdiend was; al was het alleen al op grond van de kansen. Het werd een rommelige eerste 45 minuten die in het teken stonden van aftasten en voorzichtigheid, hetgeen ongetwijfeld te maken had met de belangen die op het spel stonden.

Het was te danken aan de goed keepende Sleeuwijk-doelman Corné Dekker dat de Brabanders niet met een achterstand de rust ingingen. Zeker tot driemaal toe moest de goalie handelend optreden hetgeen hem goed afging, waarbij het leeuwenaandeel van het gevaar kwam van Heukelum-aanvaller Sil van Putten. Sleeuwijk kon daar aanvallend weinig tegenover stellen. Het grootste gevaar ontstond in de 34e minuut toen Petar Micic een uitstekende kans kreeg, maar hopeloos faalde.

Na de thee zocht de thuisclub gelijk de aanval. Bij een vrije trap van de sterk spelende Ricardo Papilaja lag Dekker in de goede hoek; een fraaie aanval bracht Tim Schwebke even later in een ideale scoringspositie maar ook zijn schot trof geen doel. Enkele minuten later viel de openingstreffer toch. Schwebke nam revanche door uit een corner van Benjamin Meijdam iedereen, inclusief Dekker te verrassen (1-0).

En toen moest Sleeuwijk komen, een kolfje naar de hand van de fysiek sterke Heukelum-verdediging die nauwelijks in gevaar kwam. Toen in de slotminuten Sleeuwijk zich bij een van de laatste aanvallen met man en macht (inclusief doelman Dekker) in het strafschopgebied van Heukelum bevond en Benjamin Meijdam de op eigen helft staande invaller Redouan Berghout wegstuurde was de strijd definitief beslist (2-0).

Jerome Ceton was met name in de tweede helft een tevreden trainer. “Wij kwamen er meer uit, bouwden met drie man op, waren gevaarlijker en dominanter. Toegegeven; het was allemaal niet groots, maar in deze fase is het belangrijk om punten te halen. En dat waren er vandaag drie”.