• Bas Doeland met het groen-geel van Brederodes.
• Bas Doeland met het groen-geel van Brederodes. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Bas Doeland terug in de basis bij Brederodes: ‘Stille hoop dat we dit seizoen niet meer verliezen’

Algemeen

VIANEN • Brederodes won afgelopen zaterdag voor de tweede keer op rij. Waar vorige week een knappe zege bij SV Lopik werd geboekt, was de ploeg uit Vianen nu de sterkste in de derby tegen HSSC’61. In beide wedstrijden stond Bas Doeland centraal in de defensie en maakte hij een stabiele indruk. En dat terwijl hij gedurende het seizoen zijn basisplek nog kwijtraakte. “Dat was ik niet gewend in al die jaren dat ik hier speel.”

Doeland is 26 en is bezig aan zijn zevende seizoen in de hoofdmacht van Brederodes. Hij speelde op verschillende posities. “Ik heb vroeger vaak links op het middenveld gestaan, maar ben op een gegeven moment een linie gezakt. In eerste instantie centraal, maar daarna stond ik een tijd linksback. Nu sta ik weer in het centrum en dat voelt goed nu ik ook weer wekelijks speel.”

Wisselvallig seizoen
Brederodes is bezig aan een wisselvallig seizoen. De recente resultaten zorgen ervoor dat de ploeg van trainer Marcel Akkerman in ieder geval niet al te angstvallig meer naar beneden hoeft te kijken, maar voorafgaand aan het seizoen waren de verwachtingen toch anders. “Ook wij hadden andere verwachtingen, we hadden gehoopt bove..