Uitslagen viswedstrijden

leerdam • De eerste koppelwedstrijd van personeelsvereniging De Glasfabriek werd afgelopen zaterdag gehouden. De winnaars waren uiteindelijk Henk en Arie van den Oever. Zij vingen in totaal 17.800 gram. Tweede werd het koppel Joop Woelke en Kees Sprado (11.600 gram) en derde werd Piet de Kruijff (7.600 gram), die alleen viste.

De donderdag ervoor vond al de tweede wedstrijd voor individuen plaats van De Glasfabriek. Die donderdag viel de vangst tegen. Winnaar werd Kees Kool met 5.400 gram. Tweede werd Ton van Kooten met 4.100 gram en derde Arie van den Oever met 2.850 gram. 

Op dinsdagavond 12 april werd de eerste competitie wedstrijd gevist voor de jeugd van de Leerdamse Hengelaarsvereniging De Snoek aan de van Leyenburgstraat in Leerdam. Onder de 22 deelnemers waren er veel die vorige maand voor het eerst tijdens de georganiseerde viscursus kennis hebben gemaakt met de hengelsport. Bij de wedstrijd, die gevist werd onder perfecte lenteachtige omstandigheden (aangename temperatuur en plat rimpelloos water) is er totaal 2.360 gram vis gevangen door zes kinderen. 

Philip Vermeer is uiteindelijk de winnaar geworden met een totaal gewicht van 1150 gram. Hij ving een grote zeelt. Ivano Stam was tweede met een mooie zeelt en twee visjes met in totaal 1.035 gram. Daarna waren er drie kinderen op een gedeelde derde plaats met een gewicht van 50 gram. Het was, ondanks de matige vangst, een mooie en gezellige avond met veel belangstellende familieleden en (groot)ouders die de prestaties van de kinderen kwamen bekijken.


Opbrengst collecte

leerbroek • De onlangs gehouden collecte voor de Hartstichting heeft in Leerbroek 780,14 euro opgebracht. Iedereen die heeft bijgedragen wordt vriendelijk bedankt.