• Het koor Song of Joy.
• Het koor Song of Joy. Foto: Peter van Meurs

Ook koor Song of Joy mag weer zingen

leerdam • “We mogen gelukkig weer. Twee jaar op rij was het vanwege corona niet mogelijk dat wij een concert konden geven, maar nu kunnen wij melden dat op 1 mei in de Schildkamp in Asperen ons voorjaarsconcert ‘Song of Joy in Concert’ onder leiding van Lex van Diepen wordt gehouden", meldt secretaris van koor Song Of Joy, Jacqueline Raap – van den Berg.

“Wij zijn blij dat we de mensen weer een middagje uit kunnen bieden. Een middag vol zang, muziek geheel en verzorgd met drankjes en hapjes. Net zoals de mensen van ons gewend zijn. Een mooie start van het voorjaar dat wij dit concert kunnen geven, want helaas kon door corona de afgelopen twee jaar verschillende concerten van ons zoals het Kerstconcert en theetuinconcert niet doorgaan.”

Breed repertoire

Het gemengd streekkoor Song of Joy is in 1984 opgericht en telt momenteel 36 leden die uit heel de regio komen. Hun repertoire is heel breed en dat is te horen tijdens het concert. Van musical, Gospel, filmmuziek, popsongs alle genres komen langs. Het koor gaat tijdens het concert zeker nummers zingen van bekende artiesten waaronder het lied ‘The Top of the World van Carpenters. Het belooft dus een heel gevarieerd concert te worden qua muziekstijlen.

Jacqueline vertelt dat het koor ook tijdens de corona eigenlijk nooit is gestopt. Zij vertelt hierover: “De voorbereidingen voor dit concert verliepen wel iets anders dan gewoonlijk. Vanwege de corona mocht het koor maandenlang niet gezamenlijk oefenen. Maar daar had de dirigent, die in het dagelijks leven onder andere geluidstechnicus is, iets op gevonden."

Hulp van techniek

"Met behulp van de techniek kon het koor blijven zingen. Iedereen oefende thuis en maakten geluidsopnames met hun mobieltje en stuurde deze door naar de dirigent. Hier maakte hij een geluidsopname van die hij kon beoordelen. Deze manier van oefenen maakte ons allen wel sterker want je kon je niet verschuilen achter de andere koorleden. Je merkt nu ook, doordat de koorleden op deze manier thuis hebben geoefend, dat zij meer durven."

"Toen de anderhalve meter regel inging hebben we fysiek kunnen oefenen op de nieuwe liedjes in diverse ruimtes waar we de anderhalve meter regel konden waarborgen. Ook hebben wij in groepjes van vier in de Bethelkerk kunnen repeteren. Dit is trouwens sowieso onze repetitieruimte want iedere donderdagavond tussen 20.00 en 22.00 hebben wij in deze kerk onze repetitieavond.”

Iedereen welkom

Namens het koor nodigt Jacqueline alle mensen niet alleen uit het concert te bezoeken, maar ook nodigt zij iedereen uit die van zingen houdt uit om eens tijdens de repetitieavond binnen te lopen. “Zo kunnen de mensen horen wat wij zingen, de sfeer van ons koor proeven en als ze het leuk vinden bij ons koor komen zingen. Iedereen die van zingen houdt is welkom. Leeftijd maakt niet uit want zingen is niet afhankelijk van leeftijd.”

Pearl Jozefzoon

Tijdens het concert treden naast Song of Joy ook Lucas Kramer en Pearl Jozefzoon op. Laatstgenoemde is een veelzijdige zangeres, haar repertoire varieert van pop tot klassiek en van gospel tot Nederlandstalig. Pearl verzorgt regelmatig concerten en treed vaak op als gast solist. Ook deed zij mee aan The Voice of Holland waar zij tweede werd, speelde in verschillen theaterstukken van Albert Verlinde en trad op met Nick en Simon in een uitverkocht Gelredome. Luca Kramer die al eerder met Song of Joy optrad is een zanger uit Urk en vertolker van christelijke levensliederen.

Kaarten

Kaarten voor het Song of Joy in Concert kosten 22.50 euro per persoon en zijn te koop bij Bergwerff Coiffures aan de Markthof 4 in Leerdam of te bestellen

q  www.songofjoyleerdam.nl 

Mimi van Rossem