Welzijn Vianen en SamenDoen willen samen verder

vijfheerenlanden • Welzijnsorganisaties Welzijn Vianen en SamenDoen zijn voornemens om te gaan fuseren. Sinds het samengaan van de gemeenten Leerdam, Zederik en Vianen tot één gemeente Vijfheerenlanden zijn beide organisaties steeds intensiever met elkaar opgetrokken om de inwoners van de gemeente zo goed mogelijk te ondersteunen en nu vindt men dat het moment daar is om verder te gaan als één organisatie.

Door de samenwerking hebben de organisaties elkaar goed leren kennen en heeft men steeds meer voordelen ervaren van het Vijfheerenlanden-breed aanbieden van de diensten. Zo staat er inmiddels al een krachtig Mantelzorg VHL en is in maart het platform VHLvoorelkaar live gegaan. Ook de welzijnscoaches profiteren van elkaar expertise en opereren inmiddels vanuit één team. Door vanuit één organisatie te gaan werken denken de organisaties duidelijker vindbaar te zijn voor inwoners en is het makkelijker communiceren. Bovendien wordt men minder kwetsbaar. 

Inwoners zullen in de basis weinig merken van de fusie. Eenieder die aanklopt kan blijven rekenen op een luisterend oor. Ook blijft men opereren vanuit zowel Leerdam als Vianen, maar dus voor alle kernen binnen de gemeente. Er zal een nieuwe naam komen, maar die is vooralsnog niet bekend. 

De komende periode gaat men hard werken om één te worden achter de schermen door administratie, ICT, registratiesystemen en dergelijke met elkaar te synchroniseren. De teams van beide organisaties zijn inmiddels op de hoogte. Het is nu aan Nieske Blaauw (directeur van Welzijn Vianen) en Saskia Smeenk (directeur van SamenDoen) om het fusieproces in gang te zetten. Men is voornemend om vanaf 1 januari 2023 als één organisatie door het leven te gaan.


Informatiepunt Glasvezel 

leerdam • Vivian Stemerdink, ambassadeur bij DELTA Fiber Netwerk en Andries Boogert, inwoner van Leerdam en supporter van glasvezel, openden vorige week woensdag op feestelijke wijze het Glasvezel Informatiepunt aan de Vlietskant 12 in Leerdam. Inwoners van Leerdam kunnen hier terecht voor vragen of advies over glasvezel en hulp krijgen bij het afsluiten van een abonnement. Men is open op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Andries Boogert: “In mijn vorige woning in Nieuwland had ik glasvezel. Dat wil ik ook graag hier in Leerdam. Voor mijzelf is het misschien niet noodzakelijk, maar voor de volgende generatie wel. Daar werk ik graag aan mee.” Ook Vivian Stemerdink zet zich graag aan voor de verder aanleg van glasvezel in de gemeente. “Ik hoop ook dat de mensen in Leerdam zich gaan verdiepen in het belang van glasvezel." Ook is er een online een informatieavond. Op 20 april vanaf 19.30 uur kan iedereen deze bijwonen vanaf een computer, tablet of telefoon. Aanmelden hiervoor kan via gavoorglasvezel.nl.