Coopmarkt Hei- en Boeicop

hei- en boeicop • Na twee jaar afwezigheid wordt dit jaar weer een Coopmarkt gehouden op zaterdag 7 mei. Het is de 30e keer. Bezoekers zijn welkom van 09.00 – 13.00 uur op het terrein rondom de hervormde kerk. Verkrijgbaar zijn onder meer antiek en curiosa, boeken en langspeelplaten, kleding, Moederdag artikelen, speelgoed en eigengemaakte wenskaarten. Ook diverse perkplanten. Er is ook een sponsorloop waarvan de gehele opbrengst geschonken wordt aan Stichting Red Een Kind. Vragen over de markt of meedoen op vrijdag 6 en/of zaterdag 7 mei? Bel of app met 06-38207044.


Plantjesmarkt Ad Astra

asperen • Muziekvereniging Ad Astra houdt op zaterdag 30 april haar Plantjesmarkt. Van 09:00 tot 12:00 uur is men aanwezig op de parkeerplaats bij Het Paard in Asperen. De kwalitatieve planten komen rechtstreeks van de kweker en zijn ideaal nu het tuinseizoen begint en Moederdag eraan komt. Grote bestellingen kunnen voor zaterdag doorgegeven worden aan Fred Temminck via 06-52583077.


Snuffelkelder Everdingen

everdingen • Het is voorjaar en dus is het tijd om wat veranderingen aan te brengen in huis of op het terras met nieuwe bloempotjes, windlichtjes, een mooie vaas voor de voorjaarstakken of wat nieuwe meubeltjes. Kom daarom eens shoppen in “de Snuffelkelder” De Snuffelkelder is open op zaterdag 30 april van 10.00-13.00 uur, Kweldam 15a, Everdingen.


AquaZoo langer geopend

leerdam • Onderwater dierentuin AquaZoo-Leerdam is de komende week langer geopend vanwege de meivakantie. Van donderdag 28 april t/m zondag 8 mei zijn de deuren dagelijks geopend vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur. Voor de jongste bezoekers zijn er diverse leerzame speurtochten te verkrijgen. Ook is de onderwater dierentuin verblijd met de geboorte van een bamboehaai, op zondag 24 april is deze uit het ei gekropen, waardoor de bezoekers weer iets bijzonders kunnen zien.


'Erich un du' voorstellingen

leerdam • De ‘Erich und Du’ voorstellingen vertelden sinds 2016 rond 4 mei de verhalen achter de namen op het oorlogsmonument.  Op 30 april, 1, 3 en 4 mei kan men dit jaar onder de naam ‘Wandelen met Erich’ een theatrale wandeling maken door Leerdam. U stopt bij een huis alwaar iets gebeurd is in de oorlog, hoort het verhaal, acteurs spelen het drama na wat zich toen der tijd heeft afgespeeld. En daarna weer door naar de volgende locatie. Er is een ‘Heen’ wandeling (start zuidwal t/o de glasblazerij)  en een ‘En weer’ wandeling (start station), die bestaan uit twee aparte routes. Men kan voor beide een kaartje kopen. Meer informatie en reserveren: www.verzamelinge.nl