Gelijkspel voor waterpolodames

dongen • Vorige week woensdagavond speelden de dames een inhaalwedstrijd tegen het 1e damesteam van de Vennen in Dongen. Met veel goede moed gingen de vrouwen om 21.00 uur in de avond aan de slag.

De dames schoten uit de startblokken, er werd veel ingezwommen waaruit een overtal situatie en een strafworp volgden. Ook werd de West- Betuwse midvoor Kimberley de Pater goed gevonden waardoor er snel een 0-3 voorsprong op het scorebord stond.

De dames van de Vennen gaven zich niet gewonnen en bij de formatie van de LINGE/PCG lukten de combinaties niet meer. Hierdoor kwamen de tegenstandsters op een voorsprong van 5-3.
De waterpolo vrouwen begonnen hun inhaalrace en gaven zich niet op. Het spel golfde op en neer en vanuit beide kanten werden manmeers en kansen niet benut. Door doorzettingsvermogen was na het laatste eindsignaal de stand gelijk 8-8.

Doelpunten

Voor de Leerdams/Gorinchemse combinatie scoorde Kimberly de Pater vijfmaal, terwijl Lisanne Plenter drie keer het net wist te vinden. 

De volgende wedstrijd is ook tegen de Vennen op zaterdag 23 april om 20 uur, hier zal revanche genomen proberen te worden. Het is een druk weekend voor de dames want op zondag de 24e staat een inhaalwedstrijd gepland om 16:30 uur Heren 1 speelt ook een dubbel weekend, op zaterdag om 19 uur tegen OZ &PC uit Oldenzaal en op zondag om 15:00 uur tegen VZV uit IJmuiden. Zaterdag spelen de teams in het Caribabad in Gorinchem en zondag in Berenschot in Leerdam