woensdag 20 april

Mamacafé Leerdam
10:00, Leerdam, Noorderberg. Het Mamacafé is een plek voor mama’s, papa’s en andere opvoeders. We komen samen om ervaringen te delen en te ontspannen onder het genot van een kopje thee of koffie. Kinderen zijn hierbij zeker welkom, zo kunnen ze lekker samen spelen. Locatie: Noorderberg, Bergstraat 90 Leerdam. Tijden: 10:00 uur tot 12:00 uur.

Voorlezen met knutselen
11.15, Leerdam. Voorlezen met knutselen is deze keer in het thema: Koningsdag. Kinderen kunnen een koningsmedaille of koningsdagslinger maken terwijl ze luistert naar mooie verhalen. Meedoen is gratis.

PCOB Ameide
14:30, Ameide, gebouw De Hoven. Klaas Verbaan komt bij PCOB Ameide, Tienhoven aan de Lek en Lexmond vertellen en beelden vertonen van onder meer de Alblasserwaard. Ook niet-leden zijn welkom.

donderdag 21 april

Zorgvrijwilligers hospice
19:30, Leerdam, Huis ter Leede. Informatieavond voor zorgvrijwilligers voor het nieuwe protestants-christelijke hospice. Van 19.30 uur tot 21.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden niet nodig. Locatie: Huis ter Leede, Eiland 1, 4143 EN Leerdam.

vrijdag 22 april

‘Zij zagen Oorlog’
20:30, Leerdam, Stadspodium GO. In Stadspodium GO in Leerdam wordt op vrijdag 22 april vanaf 20.30 uur de toneelvoorstelling ‘Zij zagen Oorlog’ uitgevoerd. De baten gaan naar hulpprogramma’s die gericht zijn op onderwijs voor Oekraïnse vluchtelingen. Deze voorstelling staat ook op de agenda van Nationaal comité 4 & 5 mei en is op 4 mei onderdeel van de grote herdenking in Wageningen en de ceremonie rond het vredevuur. “Jammer genoeg is deze voorstelling op dit moment bijzonder actueel en Stadspodium GO vindt het dan ook vanzelfsprekend dat wij onze theaterzaal gratis ter beschikking stellen voor deze voorstelling”, aldus Stadspodium GO. Entree bedraagt 14,50 euro. In ‘Zij zagen Oorlog’ wordt oorlog beleefd via vijf ooggetuigen. Het gaat over hoop en vrees. Over ambitie en goede bedoelingen. Over lijden en vergiffenis. Zij zagen Oorlog is aandoenlijk en confronterend. Ik houd je een spiegel voor, maar er is hoop. Er is genoeg om voor te sterven, maar nog meer om voor te leven. Zij zagen Oorlog is door de makers opgedragen aan hun oma’s. Een Joodse oma uit Kharkov, kon tot haar dood het Duits niet horen. En een Russische oma, die 900 vreselijke dagen in Leningrad overleefde, maar het grootste mededogen met de Duitsers heeft.

zaterdag 23 april

Hobbymarkt Het Dak
10:00 - 17:00, Leerdam, Partycentrum Het Dak. Op zaterdag 23 april 2022 zal er een hobbymarkt plaatsvinden bij Partycentrum Het Dak; Tiendweg 9A te Leerdam van 10:00 - 17:00 uur. Een markt waar hobbyisten hun spullen verkopen. Denk aan: legpuzzels, knuffels, kaarsen, glas-in-lood, zeepjes, pixel afbeeldingen, bestickerde emmers, eigen gemaakte fudge en koeken, gehaakte tassen, modelauto’s, vogelhuisjes enz. Kom gezellig kijken of wordt standhouder. Voor informatie mail naar: nel@hetdak.nl

Workshop organist
13:00, Meerkerk, Hervormde Kerk. Op zaterdagmiddag 23 april a.s., inloop vanaf 13.00 uur, hoopt Gerben Budding, onder andere stadsorganist te Gouda, een workshop te geven voor organisten. Deze workshop is gericht op de uitvoering van orgelsolo’s en begeleiding van de gemeentezang. Deelname is mogelijk voor amateur-organisten en toehoorders. De workshop wordt gehouden in de Hervormde kerk te Meerkerk. De organisatie is in handen van de Stichting Orgelconcours Zederik. Voor verdere informatie en aanmelding: sozederik@outlook.com

Aanbiddingsconcert Connect
20:00, Leerdam, Bethelkerk. Praiseband ‘Connect’ uit Leerdam geeft op 23 april een aanbiddingsconcert in de Bethelkerk aan de Westwal 29a te Leerdam. U kent de band misschien van de jaarlijkse openluchtdienst of paaspraise. Twee jaar geleden presenteerde de band hun nieuwe naam en visie. Met dat uitgangspunt organiseren zij nu weer een concert. Het thema van de avond is ‘Ik verlang naar Jezus’. Het concert bestaat uit liederen om mee te zingen en liederen om lekker naar te luisteren. Alle info via de website en social media van de band: www.connectmusic.nl Entrée voor volwassenen is € 5,00 (incl. koffie/thee/fris na afloop). Tot en met 16 jaar is de toegang gratis, maar aanmelden via de ticketshop is wel gewenst. Bestel je kaarten via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/connect

Orgelconcert Gerben Budding
20:00, Lexmond, Hervormde kerk. Op zaterdagavond 23 april om 20.00 uur bespeelt Gerben Budding het Strümphler-orgel in de Hervormde kerk te Lexmond. Op het programma staan werken in een muzikale tijdreis van Bach tot en met Dupré. Het concert wordt afgesloten met een improvisatie op Pasen. Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Orgelconcours Zederik, sozederik@outlook.com. De toegangsprijs bedraagt € 8,-, gratis tot twaalf jaar. Gerben Budding is voormalig organist van de Grote Kerk in Gorinchem en op dit moment kerkmusicus van de Goudse Sint-Janskerk. In Gouda is hij tevens door de gemeente aangesteld als stadsorganist. Als vesperorganist is hij verbonden aan de Utrechtse Domkerk. Gerben is internationaal actief als concertorganist en werkt daarbij graag samen met vocalisten en instrumentalisten. Zijn brede repertoire omvat alle stijlperioden. Dit resulteert in een doordachte en verrassende programmering tijdens concerten. Gerben is een enthousiaste promotor van Nederlandse orgelmuziek. Niet alleen geeft hij veel aandacht aan moderne Nederlandse orgelmuziek (waaronder de muziek van Daan Manneke), maar ook haalt hij hierbij vergeten Hollands Meesters onder het stof vandaan. www.gerbenbudding.nl

Deep Purple Tribute band
20:30, Gorinchem, Aanlegsteiger. Zaterdag 23 april brengt de Tribute band Stormbringer live muziek van Deep Purple ten gehore bij Gorcum Live. De Jaren 60 en 70 zullen voor een avondje herleven in de binnenstad van Gorinchem. Stormbringer is de authentiekste Deep Purple tribute band in Nederland. Gelouterde muzikanten, met een gemeenschappelijke liefde voor classic-rock en Deep Purple in het bijzonder. Een herschepping van het beeld en geluid van Deep Purple, met geweldig zelfvertrouwen en sublieme technische uitvoering. Met oog voor detail van het origineel, maar tegelijkertijd met een energieke uitvoering van legendarische songs als Highway Star, Burn, het zinderende meeslepende Mistreated en Child in Time. Het hele spectrum van Deep Purple zal deze avond te horen zijn. Dit alles vindt plaats op het podium in de Aanlegsteiger, Vissersdijk 30 te Gorinchem. Anders dan gebruikelijk is er voor deze avond een kaartverkoop van 8,50 euro per stuk via de website www.gorcumlive.nl

LS Doors in Stadspodium GO
20:30, Leerdam, Stadspodium GO. De tributeband LS Doors verzorgt op zaterdag 23 april vanaf 20.30 uur een optreden in Stadspodium GO in Leerdam.The Doors was een Amerikaanse band uit de jaren 1965-1973. De band maakte rockmuziek met psychedelische melodieën en poëtische teksten. De naam is ontleend aan een citaat uit het boek "The Doors of Perception” van Aldous Huxley: "There are things known and there are things unknown, and in between are the doors of perception”. De grootste successen boekte de band in de originele bezetting met Jim Morrison als leadzanger. Entree: 15 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.go-leerdam.nl.

zondag 24 april

Stiltedag Zen
10:00, Rumpt, Rumpts Kerkje. Een Stiltedag in Zenstijl betekent een dag lang aandacht hebben voor dat wat er is. Binnen: de sacrale verstilling van het zitten met andere mensen. Buiten: het lopen met aandacht in het licht van de lentezon.
De massieve, werkelijk stille ruimte van het Rumpts Kerkje kan je inspireren om je over te geven aan het moment om plaats te maken voor iets wat ruimer is dan je kleine dagelijkse zelf. Zitmeditatie wordt afgewisseld met loopmeditatie, een heerlijke vegetarische lunch wordt verzorgd, er is koffie, thee en sap tussendoor. Meer info op www.lotusopdelinge.nl, via info@lotusopdelinge.nl of via 06-22118085.

maandag 25 april

Lezing Groei en Bloei
20.00, Gorinchem, De Heul. Op maandag 25 april geeft Theo Muusse voor Groei en Bloei afdeling Gorinchem een lezing over wilde planten in de Biesbosch. Nationaal Park de Biesbosch staat alom bekend om zijn prachtige natuur met beschermde dieren als de bever, de zeearend, de visarend of de blauwborst. Minder bekend, maar van een minstens even grote schoonheid is de flora. Met ruim 850 waargenomen soorten behoort de Biesbosch tot de beste floragebieden van Nederland. Exclusieve soorten zijn er ook te vinden: in de Biesbosch staan maar liefst zes soorten die nergens anders in Nederland te vinden zijn. Weet u ze? De lezing wordt gehouden in De Heul, Nieuwe Hoven 141 in Gorinchem en begint om 20.00 uur. Toegang 3 euro.

dinsdag 26 april

Soosmiddag voor 50-plussers
14:00, Meerkerk, De Pukkel. In de Pukkel aan de Blommendaal 4a in Meerkerk wordt iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur een soosmiddag gehouden.De koffie staat klaar en er kunnen spelletjes worden gedaan. Met uitzondering van de zomermaanden worden er eenmaal per maand jokeren, klaverjassen, eten en bingo gehouden. Voor meer informatie: 06-38365690.

zaterdag 30 april

Internationale kattenshow
10.00, Asperen, De Schildkamp. Op zaterdag 30 april & zondag 1 mei januari organiseert kattenvereniging Cats and Tulips voor de 32e keer een internationale kattenshow. Dit keer vindt deze plaats in Sporthal de Schildkamp in Asperen. Kattenliefhebbers zijn van harte welkom om daar vele verschillende kattenrassen eens met eigen ogen te bewonderen. Dus of je nou van grote of kleine, kale of langharige, egale, gestreepte of gevlekte katten houdt, voor iedere kattenliefhebber is er wel iets van zijn of haar gading te vinden op de Cat-show op 30 april en 1 mei in de Schildkamp. Adres Leerdamseweg 44 in Asperen. Beide dagen bent u vanaf 10:00 uur van harte welkom. Toegangsprijs voor volwassenen 5,00 en kinderen/65+ 3,50. Parkeren bij de Schildkamp is gratis.

vrijdag 6 mei

Mamacafé Leerdam
10.00, Leerdam, Noorderberg. Het Mamacafé is een plek voor mama's, papa's en andere opvoeders. We komen samen om ervaringen te delen en te ontspannen onder het genot van een kopje thee of koffie. Kinderen zijn hierbij zeker welkom, zo kunnen ze lekker samen spelen. Locatie: Noorderberg, Bergstraat 90 Leerdam.