Brederodes baalt na nederlaag tegen Houten

vianen • Brederodes heeft zaterdag in eigen huis verloren van nummer twee Houten. Gezien de kansen en het veldspel had er misschien wat meer ingezeten voor de thuisploeg.

De ploeg van Marcel Akkerman kende de nodige personele problemen. Het miste onder andere de twee aanvallers Mike de Groot en Shamrock Vrutaal. Het begin van de wedstrijd was gelijkwaardig, maar na 21 minuten kwam Houten op 0-1, doordat men bij Brederodes niet goed reageerde na een afgeslagen corner. Hierna misten Tim Wakkermans, en Joey Balk mooie kansen op de gelijkmaker.

Kort na rust kreeg Houten een penalty, maar die werd gestopt door Nick van den Berg. Hierna waren er opnieuw kansen voor Tim Wakkermans Clancy Lucker. En kwartier voor tijd besliste Houten het duel met de 0-2 na een mooie aanval. Hiervoor had het ook al de lat geraakt.

Enerverend duel

Een enerverende wedstrijd dus die zomaar ook meer goals had kunnen voortbrengen. Akkerman had zijn ploeg goed zien spelen, waardoor de nederlaag zuur aanvoelde. "Aan de andere kant hebben zij natuurlijk wel veel kwaliteit."