Geflatteerde nederlaag Asperen tegen IFC

asperen • Asperen heeft in eigen huis een grote nederlaag geleden tegen koploper IFC. Het werd maar liefst 0-5 voor het team uit Hendrik-Ido-Ambacht. De uitploeg was de sterkere, maar gezien de kansen die Asperen kreeg viel de uitslag wel wat hoog uit.

"We wilden het compact houden en wachten op een fout van hun. Op die manier kregen we nog best wat kansen, maar die wisten we niet te benutten, zoals wel vaker de laatste weken”, aldus Asperen-trainer Jeffrey Kleijn na afloop. Asperen kreeg twee goede mogelijkheden op de 1-0, voordat IFC in de 27e minuut op voorsprong kwam. Vervolgens liepen de bezoekers nog voor rust uit naar 0-3. In de tweede helft gebeurde eigenlijk hetzelfde. Asperen kreeg wat kansen, waarna de bezoekers nog uitliepen naar 0-5.

Door deze overwinning gaat IFC ruim aan kop. Met nog zeven wedstrijden te spelen heeft de ploeg 45 punten, maar liefst 13 punten meer dan ZBC'97. Asperen staat nu vijfde, met 25 punten. Net onder Peursum (dat twee wedstrijden meer heeft gespeeld) en net boven Unitas, Herovina. Dinsdagavond speelt Asperen opnieuw thuis, nu tegen directe concurrent Peursum.