• Corné van Horik (r) scoorde de tweede Arkelse goal.
• Corné van Horik (r) scoorde de tweede Arkelse goal. Foto: Rick den Besten

Arkel verslaat Woudrichem op inzet, passie en strijdlust

arkel • Trainer Leon Elands was een tevreden maar bovenal blije trainer zaterdag na afloop van het zo belangrijke treffen van Arkel tegen zijn oude club Woudrichem. Na negentig minuten voetbal stond er een 3-0 eindstand op het scorebord; goed voor drie belangrijke winstpunten en dat was toch al weer een aardig tijdje geleden. Een volkomen verdiende en geenszins geflatteerde zege. De ploeg kon weliswaar de rode lantaarn nog niet overdragen aan Sleeuwijk, maar de drie punten bieden zeker hoop en perspectief voor de komende wedstrijden.

Leon Elands: “ Eindelijk weer eens een zege en daar zijn we blij mee. De overwinning hebben wij vooral verdiend in de tweede helft waarin wij Woudrichem hebben afgetroefd op hun eigen sterke wapens: inzet, passie en strijdlust. In de eerste helft was het allemaal niet groots, maar na de 1-0 waren wij duidelijk de betere ploeg en hebben we totaal niets meer weggegeven”.

Uit zijn schulp

Voor de rust hielden de teams elkaar goed in evenwicht. Echte kansen waren er niet. Was Woudrichem in de eerste 25 minuten wellicht de ploeg met een licht overwicht; Arkel kroop langzaam uit zijn schulp aan het eind van de eerste helft, kon weliswaar nog niet echt imponeren, maar kwam enkele keren toch gevaarlijk in de buurt van Woudrichem-doelman Thom van Ballegooijen. Woudrichem keek gelaten toe en kwam niet verder dan een schot voorlangs van Danny Schaap.

In de rust had Elands zijn elf duidelijk aangegeven dat er deze middag meer inzat dan een puntenverdeling. Het wierp rendement af. Arkel ging wat brutaler spelen en toen Youri de Jong uit een voorzet van Corné van Horik de 1-0 aan liet tekenen was het hek van de dam. IJsbrand van Eldik had de wedstrijd enkele minuten later zelfs al kunnen beslissen, maar een niet te missen kans werd door hem wel gemist. Het betekende uitstel van executie. Het was clubtopscorer Corné van Horik die bijzonder fraai door de Woudrichemdefensie slalomde en zijn twaalfde seizoenstreffer aan liet tekenen (2-0).

Woudrichem was niet bij machte om ook maar iets terug te doen. Toen Woudrichem ook nog Stefan de Bok met rood wegens een overtreding op Stefan van Hulst vroegtijdig naar de kleedkamer zag vertrekken was het verzet helemaal gebroken en kon de thuisclub in de slotfase via IJsbrand van Eldik zelfs uitlopen naar 3-0, dat ook de eindstand zou worden.