• Never a dull moment in de derby tussen HSSC'61 en SC Everstein.
• Never a dull moment in de derby tussen HSSC'61 en SC Everstein. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Derby gelijk na knotsgekke slotfase

hei- en boeicop • HSSC’61 en SC Everstein hebben beide een punt overgehouden aan de onderlinge derby. Ferry Uittenbogaard zette de thuisploeg na 13 minuten op 1-0, een stand die tot de 88e minuut op het scorebord zou blijven staan tot Robbie de Roos tekende voor de gelijkmaker. Zes minuten in blessuretijd leidde een eigen goal van Sven de Blok voor een explosie van vreugde bij het thuispubliek, waarna De Roos die euforie opnieuw teniet deed. En zo eindigde het in 2-2.

Vuurwerk

Vuurwerk aan het einde van de wedstrijd dus, maar met vuurwerk was het duel ook al begonnen. Toen beide ploegen het veld betraden was er volop oranje en rode rook te zien en ook tijdens het duel waren er de nodige knallers te horen. In combinatie met het mooie weer en het in grote getale toegestroomde publiek waren alle ingrediënten voor een mooie derby aanwezig. Nadat beide ploegen wat kleine mogelijkheden hadden gekregen was de eerste grote kans direct raak. Remon van Soest zette goed door en behield het overzicht. Hij legde breed op links op de mee opgestoomde Ferry Uittenbogaard, die niet aarzelde en de bal prachtig kruislings binnenschoot.

Wat volgde was een duel waarin Everstein het meeste balbezit had en HSSC’61 gevaarlijk probeerde te worden vanuit de omschakeling. De grootste kans in de eerste helft was voor de ploeg uit Everdingen. Uit een corner kreeg Mark Fierens de bal plotseling voor zijn voeten, maar hij schoot van dichtbij naast. Aan de andere kant vertrok Owyn van Vuren net over de rand van buitenspel. Hij omspeelde de keeper en scoorde, maar de goal werd afgekeurd.

Rommelige tweede helft

Na rust werd het rommelig. Er werden meer overtredingen gemaakt, waardoor het spel veel stil kwam te liggen. Beide ploegen reageerden veelvuldig op scheidsrechterlijke beslissingen, die zo nu en dan ook wat twijfelachtig waren. Het spelbeeld bleef hetzelfde. Everstein had het meest de bal, maar had moeite om tot echt grote kansen te komen. HSSC bleef spelen vanuit een gesloten organisatie, hield de boel het grootste deel van de tijd goed dicht en hoopte op een uitval.

Na 72 minuten was Everstein dicht bij de gelijkmaker toen een voorzet van Mark Fierens op de lat viel. De Everdingers kozen wat sneller voor de bal naar voren en na 88 minuten kreeg men dan eindelijk loon naar werken. Een vrije trap kwam voor de goal en kwam in twee instanties bij Robbie de Roos terecht, die de bal binnenwerkte. Een minuut hiervoor had good old Floris Kool de 2-0 op zijn schoen, maar keeper Ricardo de Keijzer voorkwam dat met zijn voeten. Diezelfde Floris Kool werd kort na de 1-1 diep gestuurd over links, gaf voor op Owyn van Vuren, die zo veel druk uitoefende op Sven de Blok dat die laatste hem zelf in eigen doel gleed. Een groot feest en over en sluiten dacht iedereen op Het Plein, maar dat was buiten Robbie de Roos gerekend. Opnieuw werd een vrije trap voor de goal gebracht en kwam hij via via bij hem terecht: 2-2.

Genieten van de ambiance

Nadat de rookwolken waren opgetrokken kon Everstein-trainer Remko Versteeg genieten van de mooie middag, ondanks de puntendeling. “Over de hele wedstrijd gezien vind ik dat wij misschien wel iets te weinig hebben gekregen. Aan de andere kant mag je ook niet mopperen met een punt als je na 88 minuten achter staat en ruim in de blessuretijd nog een keer achter komt. Ik heb genoten van de hele ambiance hier. Deze glimlach gaat de hele dag niet meer van mijn gezicht.”

Ook Marcel van Steenis had genoten van de sfeer: “Als je ziet wat er in de blessuretijd allemaal nog gebeurd, ongelofelijk. In de het veld was het op het scherpst van de snede, maar nu na afloop drinkt iedereen een biertje met elkaar. Zoals het hoort. Natuurlijk balen we wel dat we die voorsprong nog weggeven. Zij hadden misschien het meest de bal, maar ik denk dat de betere kansen vandaag voor ons waren.”