• Boerderijsafari bij Van Rossem in Vianen.
• Boerderijsafari bij Van Rossem in Vianen. Foto: Nico van Ganzewinkel

Veel pret bij boerderijsafari Kaasboerderij van Rossum in Vianen

Algemeen

VIANEN • Eerste Paasdag was er eindelijk weer een normale safari bij Kaasboerderij van Rossum in Vianen. Een unieke gelegenheid om de koeien weer eens ouderwets in de wei te zien dansen.

De dames stonden al zenuwachtig te loeien in de stal. Ze wisten dat er iets leuks ging gebeuren. Nadat twee jongens samen met boer van Rossum de staldeur hadden geopend kwamen de koeien in grote rijen naar buiten de wei in.

Er werd weinig gedanst, maar er werd wel snel naar de overkant van de wei gelopen om ‘mensje te kijken’. De families die deelnamen aan de boerderijsafari konden daar buiten hun auto de koeien van dichtbij zien.

Bezoek aan de boerderij
Vooral voor de allerkleinsten was het dolle pret om zoveel koeien te gelijk op bezoek te hebben. Daarna konden kinderen, ouders en grootouders een bezoek brengen aan de stallen van de boerderij waarin het jongvee stond. Vervolgens konden de kinderen naar de geiten en schapen. Genoeg te zien bij van Rossum.

José van Rossum had voor deze gelegenheid een aantal Oekraïense families uitgenodigd om dit evenement mee te maken. De families ontvingen een pakket met lekkernijen uit de kaaswinkel. De kinderen konden zich daarna uitleven op de trampoline.