dinsdag 12 april

12 apr 2022, 09:17

Soosmiddag voor 50-plussers
14:00, Meerkerk, De Pukkel. In de Pukkel aan de Blommendaal 4a in Meerkerk wordt iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur een soosmiddag gehouden.De koffie staat klaar en er kunnen spelletjes worden gedaan. Met uitzondering van de zomermaanden worden er eenmaal per maand jokeren, klaverjassen, eten en bingo gehouden. Voor meer informatie: 06-38365690.

woensdag 13 april

Open eettafel
12.00, Hagestein - Hoef en Haag, Dorpstraat 28. Open eettafel. Opgeven kan tot en met 8 april bij Bep van der Lee (063013085) Nel de Leeuw (376636).

Passie- en Paasavond
19:30, Leerbroek, kerkgebouw HHG. Op woensdagavond 13 april zal er in het kerkgebouw van de Hersteld Hervormde Gemeente (HHG) aan de Dorpsweg 10 in Leerbroek een passie- en paasavond georganiseerd worden, waaraan kinderkoor ´Klein Vogelijn´ en jeugdkoor ´Kol Sjofar´ hun medewerking hopen te verlenen. Beide koren staan onder leiding van Heleen Aalvanger. Mariëtte den Haan zal het orgel bespelen. Aanvang: 19.30 uur. Er zal een collecte zijn t.b.v. noodhulp in Oekraïne. Er zal ook via livestream uitgezonden worden (www.kloksoftware.nl/hhgleerbroek/). Het programmaboekje zal via de site van de kerk te downloaden zijn(www.hhgleerbroek.nl).

Klaverjassen in De Stoof
20:00, Kedichem, De Stoof. In De Stof in Kedichem wordt op woensdag 13 april vanaf 20.00 uur geklaverjast. Er worden drie rondes gespeeld, die tot ongeveer 23.00 uur duren. Kosten bedragen 2,50 euro. Voor de beste drie spelers van de avond is er een prijsje.

ALV / foto-avond
20:00, Leerdam, Partycentrum Het Dak. De Historische Vereniging Leerdam houdt op 13 april haar Algemene Ledenvergadering. Aan de eigenlijke ledenvergadering gaat een foto-presentatie vooraf. Deze begint om 20.00 uur. Om 21.15 uur is de pauze gepland en rond 21.30 uur verwacht onze voorzitter de ledenvergadering te kunnen openen. Thema: Van Vlietskant naar Meent We maken deze avond, aan de hand van foto’s uit de Beeldbank een wandeling van de Vlietskant naar de Meent. En komen hierbij, met Teunis Blom als onze gids, ook nog door een aantal andere straten. De foto’s die u te zien krijgt zijn een selectie uit de ruim 14.000 foto’s die in de Beeldbank staan.

vrijdag 15 april

Film Druk in Stadspodium GO
20:30, Leerdam, Stadspodium GO. In Stadspodium GO in Leerdam wordt op vrijdag 15 april vanaf 20.30 uur de film Druk vertoond. Er is een theorie dat we geboren zouden moeten worden met een aandeel alcohol in ons bloed. Die bescheiden intoxicatie opent onze geest voor de wereld om ons heen, vermindert onze problemen en verhoogt onze creativiteit. Gesteund door die theorie, beginnen Martin en drie van zijn vrienden, allemaal vermoeide leraren op de middelbare school, een experiment om de hele dag door een constant niveau van intoxicatie te handhaven. Entree bedraagt 8 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.go-leerdam.nl.

zaterdag 16 april

Over hommels en bijen
13:30, Schoonrewoerd, Schaapskooi. De Natuur- en Vogelwacht De Vijfheerenlanden organiseert een activiteit voor kinderen (en hun begeleiders) bij de Schaapskooi op zaterdagmiddag 16 april, van 13:30 tot 15:30 uur. Er wordt begonnen met een diapresentatie over het leven en belang van wilde bijen en honingbijen voor de natuur en ons voedsel. Buiten bekijken de deelnemers hommels en bijen. Ze oefenen met het invullen van het telformulier voor op de Nationale Bijentelling dag en maken daarna een bijenhotel. Kosten 4 euro, inclusief materialen en een consumptie. Er kunnen 20 kinderen meedoen, vooraf opgeven is nodig via info@natuurcentrum.nl. Een klein ijzerzaagje graag zelf meebrengen. Het adres is Natuurcentrum De Schaapskooi, Over-Boeicop 15, 4145 NN te Schoonrewoerd. Meer info: www.natuurcentrum.nl.

zondag 17 april

Boerderij safari
11:00, Vianen. Zondag 17 april, 1e paasdag is het weer zover, de jaarlijkse koeiendans. Beleef het voorjaar op de boerderij! Maak een boerderij safari, wandelend of met eigen auto tussen de koeien , lammetjes en boerderijdieren. Met als hoogtepunt de koeien die voor de eerste keer dit jaar naar buiten zullen gaan! Ontvang een heerlijk boeren borrelpakket inc. een tegoedbon de voor de eerste kaas van het jaar twv €39,95 en je krijgt een toegangsticket voor het hele gezin. Bestel via www.kaasboerderijvanrossum.nl Kaasboerderij van Rossum bevindt zich aan de Helsdingse Achterweg 20 te Vianen

Rivierenland Klassiek
15:00, Neerijnen, Stroomhuis Neerijnen. De broers Eduard (2001) en Thomas (2002) Preda, de Preda Brothers, zorgen voor muzikaal spektakel! Ze vinden het geweldig om als duo op te treden: het is een feest om ze samen te zien spelen. Ze werden geïnspireerd door hun vader, de virtuoze jazzmusicus en multi-instrumentalist Marius Preda. Eduard is een klassiek geschoold pianist die kan improviserenen componeren. Thomas speelt elektrische basgitaar. en maakt hij elektronische muziek. Twee werelden, die een ding gemeen hebben: jazz. Van bekende nummers maken ze een eigen bewerking! Dat wordt zeker bijzonder: wees er dus bij. U dient vooraf te reserveren via de website van Stroomhuis Neerijnen (www.stroomhuisneerijnen.nl). De entree is 20 euro inclusief een drankje.

dinsdag 19 april

woensdag 20 april

Mamacafé Leerdam
10:00, Leerdam, Noorderberg. Het Mamacafé is een plek voor mama’s, papa’s en andere opvoeders. We komen samen om ervaringen te delen en te ontspannen onder het genot van een kopje thee of koffie. Kinderen zijn hierbij zeker welkom, zo kunnen ze lekker samen spelen. Locatie: Noorderberg, Bergstraat 90 Leerdam. Tijden: 10:00 uur tot 12:00 uur.

Voorlezen met knutselen
11:15, Vianen, Leerdam, bibliotheek. Voorlezen met knutselen is deze keer in het thema: Koningsdag. Kom jij een koningsmedaille of koningsdagslinger maken terwijl je luistert naar mooie verhalen. Meedoen is gratis

PCOB
14:30, Ameide, gebouw De Hoven. Klaas Verbaan komt bij PCOB Ameide, Tienhoven aan de Lek en Lexmond vertellen en beelden vertonen van onder meer de Alblasserwaard. Ook niet-leden zijn welkom.

donderdag 21 april

Zzorgvrijwilligers hospice
19:30, Leerdam, Huis ter Leede. Informatieavond voor zorgvrijwilligers voor het nieuwe protestants-christelijke hospice. Van 19.30 uur tot 21.00 uur, inloop vanaf 19.00 uur. Aanmelden niet nodig. Locatie: Huis ter Leede, Eiland 1, 4143 EN Leerdam.

vrijdag 22 april

Com-passion 2.0
19:00, Oud-Katholieke Kerk. Com-passion 2.0: Met menselijke thema's als 'lijden, ‘sterven', 'afscheid nemen' en de dunne scheidslijn tussen liefde & haat, vriendschap & verraad. Maar ook met de positieve uitwerking van compassie, hoop op- en vertrouwen in-, het nieuwe begin dat zich met Pasen aandient. Muziek uit de Matthäus Passion van J.S.Bach gecombineerd met werken van Bizet, Korngold, en Jenkins. Licht-klassiek, jazz en muziek uit film en musical. F. van Maurik (piano), N. Issa (saxofoon) uit Syrië, Z. Banken (alt) en G. Vermeulen (zang).Teksten voorgedragen door Pastor Frank Duivenvoorde. Oud-Katholieke Kerk. https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/com-passion-concert-20.

‘Zij zagen Oorlog’
20:30, Leerdam, Stadspodium GO. In Stadspodium GO in Leerdam wordt op vrijdag 22 april vanaf 20.30 uur de toneelvoorstelling ‘Zij zagen Oorlog’ uitgevoerd. De baten gaan naar hulpprogramma’s die gericht zijn op onderwijs voor Oekraïnse vluchtelingen. Deze voorstelling staat ook op de agenda van Nationaal comité 4 & 5 mei en is op 4 mei onderdeel van de grote herdenking in Wageningen en de ceremonie rond het vredevuur. “Jammer genoeg is deze voorstelling op dit moment bijzonder actueel en Stadspodium GO vindt het dan ook vanzelfsprekend dat wij onze theaterzaal gratis ter beschikking stellen voor deze voorstelling”, aldus Stadspodium GO. Entree bedraagt 14,50 euro. In ‘Zij zagen Oorlog’ wordt oorlog beleefd via vijf ooggetuigen. Het gaat over hoop en vrees. Over ambitie en goede bedoelingen. Over lijden en vergiffenis. Zij zagen Oorlog is aandoenlijk en confronterend. Zij zagen Oorlog is door de makers opgedragen aan hun oma’s.

zaterdag 23 april

Hobbymarkt Het Dak
10:00 - 17:00, Leerdam, Partycentrum Het Dak. Op zaterdag 23 april 2022 zal er een hobbymarkt plaatsvinden bij Partycentrum Het Dak; Tiendweg 9A te Leerdam van 10:00 - 17:00 uur. Een markt waar hobbyisten hun spullen verkopen. Denk aan: legpuzzels, knuffels, kaarsen, glas-in-lood, zeepjes, pixel afbeeldingen, bestickerde emmers, eigen gemaakte fudge en koeken,gehaakte tassen, modelauto’s, vogelhuisjes enz. Kom gezellig kijken of wordt standhouder. Voor informatie mail naar: nel@hetdak.nl

Workshop organist
13:00, Meerkerk, Hervormde Kerk. Op zaterdagmiddag 23 april a.s., inloop vanaf 13.00 uur, hoopt Gerben Budding, onder andere stadsorganist te Gouda, een workshop te geven voor organisten. Deze workshop is gericht op de uitvoering van orgelsolo’s en begeleiding van de gemeentezang. Deelname is mogelijk voor amateur-organisten en toehoorders. De workshop wordt gehouden in de Hervormde kerk te Meerkerk. De organisatie is in handen van de Stichting Orgelconcours Zederik. Voor verdere informatie en aanmelding: sozederik@outlook.com

Aanbiddingsconcert Connect
20:00, Leerdam. Praiseband ‘Connect' uit Leerdam geeft op 23 april een aanbiddingsconcert in de Bethelkerk aan de Westwal 29a te Leerdam. Alle info via de website en social media van de band: www.connectmusic.nl Entrée voor volwassenen is € 5,00 (incl. koffie/thee/fris na afloop). Tot en met 16 jaar is de toegang gratis, maar aanmelden via de ticketshop is wel gewenst. Bestel je kaarten via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/connect