Waterpoloheren behouden koppositie

12 apr 2022, 08:14

nijmegen • Heren 1 van de Linge/PCG speelde een degelijke wedstrijd en won uiteindelijk overtuigend in Nijmegen met 10-14. Laagvlieger Aqua-Novio was bezig met een sterke reeks maar daar werd door de Leerdam/Gorinchemse combinatie dus een einde aan gemaakt. Overigens ging dat niet eenvoudig, na een goede eerste periode (stand 1-4) bleef het verschil grote delen van de wedstrijd ‘slechts’ drie doelpunten. Het was mede dankzij een sterk keepende Sjoerd den Breejen dat Aqua-Novio niet dichterbij kwam. De Linge/PCG creëerde een overvloed aan goede kansen en counters, maar was bij vlagen onzorgvuldig in de afronding. Die scherpte ontbrak ook af en toe in de verdediging waardoor de thuisploeg toch tienmaal het net wist te vinden. Het leidde gelukkig niet tot een echt spannende wedstrijd en halverwege de derde periode bij een stand van 6-11 was het verzet uit Nijmegen wel gebroken. De Linge/PCG speelde in het vervolg het restant van de wedstrijd goed geconcentreerd uit. 


Waterpolodames knokkend ten onder 

arnhem • Afgelopen wedstrijd moest dames 1 van de Linge/PCG naar Arnhem, het beloofde een zware wedstrijd te worden. De vorige keer verloren de dames met 3-7 thuis van de ploeg uit Arnhem. Vastberaden en met een focus vanaf de start van de wedstrijd gingen de dames het gevecht aan. Jammer genoeg was dit niet te zien in het verloop van de score. Waar zij moeite hadden met de bal toch in dat net te krijgen, leek de tegenstander met al het gemak van de wereld te scoren. De dames kwamen dan ook achter met 4-0. De ploeg wist zich te herpakken en vocht zich terug naar een 5-3 achterstand. Ondanks de prachtige doelpunten van Laura van den Brom, Sybrina Lauritsen, Lisanne Plenter bleek de tegenstander toch een maatje te groot. Vooral in de derde periode liep de tegenstander aardig uit, waardoor toch een geflatteerde uitslag ontstond van 19-9.


Servia verliest van koploper

ijsselstein •  Servia had voor de wedstrijd tegen koploper Vives maar zeven fitte spelers ter beschikking. Voor coach Michiel de Ruijter was er weinig te wisselen. De heren van Servia startten de eerste set scherp. De hele set bleef het spannend. Op het einde van de set maakte Vives net het verschil en trok de set naar zich toe (25-23).Servia merkte dat er wat te halen was. Ook in de tweede set werd er een hoog niveau volleybal gespeeld. Jan Peter Kok was aanvallend en blokkerend lekker op dreef. Johan Beijen kwam erin voor de services en dat pakte goed uit. De set ging met 20-25 naar Servia. Ook de derde set bleef het verschil klein. Pas aan het einde van de set kwam Vives onder de druk van Servia uit en maakt het verschil en won de set (25-19). In de vierde set begon Servia nog goed. Al direct stond er een voorsprong op de borden. Gedurende de set kwam Vives dichterbij en pakte de voorsprong. De set ging met 25-17 naar Vives.