Afbeelding
Foto: Aangeleverd

leerdam • Multisport Leerdam heeft het vizier weer op de lente en is weer begonnen met het verzorgen van sport en bewegingslessen in de buitenlucht.

12 apr 2022, 06:25

Om knallend te beginnen is Multisport Leerdam met de volledige groep afgelopen weekend gaan skiën bij Snowworld in Rucphen. 

Multisport Leerdam is er voor kinderen voor wie sporten niet vanzelfsprekend is. Kinderen met een uitdaging, die in het reguliere sportaanbod hun draai niet kunnen vinden vanwege een lichamelijke of geestelijke uitdaging.

Om een onvergetelijke ervaring te verzorgen voor deze groep is er een uitje bedacht waarbij deze groep iets sportief met elkaar kon ondernemen op een sportonderstel waar ze normaliter nooit aan zouden deelnemen. In dit geval werd dat dus skiën. 

Onder begeleiding van ervaren ski instructeurs die ieder jaar ook deelnemen aan gehandicaptensportreizen naar de sneeuw, werden de kinderen voor het eerst van hun leven op ski’s gezet.

De groep, variërend in leeftijd van 8 tot 17, is twee uur lang bezig geweest in de sneeuwval. Na twee uur konden ze allemaal zeggen dat ze geskied hadden.

Na de verdiende chocolademelk met slagroom is de groep volledig afgepeigerd, maar met een enorme boost voor hun zelfvertrouwen weer naar huis gegaan.

Multisport Leerdam is een particulier initiatief voor iedereen toegankelijk in de leeftijd van 6 tot 17 jaar, met een uitdaging die wil proeven aan sport en een sociale omgeving zoekt om zich zelf te ontplooien.

Kijk voor meer informatie over de activiteiten van Multisport Leerdam op de website: www.multisportleerdam.nl.