Opbrengst collecte

12 apr 2022, 07:46

nieuwland • De opbrengst van de onlangs gehouden collecte voor het Reumafonds Nederland bedroeg 605,88 euro.


Boeken inleveren voor boekenmarkt

leerdam • Op donderdag 14 april kan men weer boeken voor de boekenmarkt inleveren aan de Parallelweg 24 in Leerdam.

Van 10.00 tot 12.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur is er iemand aanwezig om boeken in ontvangst te nemen. Voor meer info: boekenmarktleerdam@gmail.com.


Oud papier

lexmond • Op woensdag 13 april wordt het oud papier opgehaald. De papiercontainers kunnen om 17.00 uur aan de weg geplaatst worden.


Paaspraise op plein voor Grote Kerk

leerdam • Op zondagochtend 17 april, Eerste Paasdag, van 07:00 tot 08:00 uur, wordt er gezongen op het plein voor de Grote Kerk in Leerdam. Er zijn zangers en muzikanten bereid gevonden om te komen zingen, er zal iemand kort spreken en achteraf is er koffie. Iedereen is uitgenodigd om met elkaar te zingen en Jezus' opstanding te gedenken.


Vernieuwde expositie 

vianen • In de bibliotheek van Vianen, gevestigd aan de Spekdam 2, is de vernieuwde expositie van de vereniging Open Atelier Vianen te zien. Het is weer een mooie tentoonstelling geworden met meer dan 50 stuks zeer diverse kunstwerken. De werken zijn te bewonderen tijdens de openingstijden van de bibliotheek.


Lezing over Europese vogels

LEERDAM • Op donderdag 21 april 2022 organiseert De Vogelvriend Leerdam en Omstreken een lezing over Europese (zang)vogels in hun natuurlijke biotoop en als cultuurvogel. Tijdens deze bijeenkomst zijn mooie opnamen van vogels te horen en er zal veel achtergrondinformatie worden gegeven. Op filmpjes zullen verschillende vogels te zien zijn zoals een voerende appelvink, een kleine bonte specht die zijn nest uithakt, een zwerm spreeuwen in de avond en een vissende ijsvogel. De avond wordt verzorgd door Lou Megens en vindt plaats vanaf 20.00 uur in het verenigingsgebouw De Vogelvriend, P.M. van Genstraat 23 in Leerdam.


Gratis concert

everdingen • Muziekvereniging D.E.S. uit Everdingen geeft op maandag 18 april (2e paasdag) 's middags om 15.00 uur een concert. Het concert vindt plaats in de eigen muziektent op het parkeerterrein van dorpshuis 't Knooppunt in Everdingen, Graaf Florisstraat 4a. Bij slecht weer wijkt D.E.S uit naar de gymzaal op hetzelfde adres. De toegang is gratis.