Opnieuw verlies voor HSSC'61

utrecht • HSSC’61 blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Op bezoek bij Voorwaarts ging de ploeg, ondanks een overtal aan gecreëerd kansen, onderuit met 3-1. Na zeven minuten keek de ploeg van Marcel van Steenis al tegen een 0-1 achterstand aan. Het duurde tot minuut 40 voordat Dennis Bevelander zorgde voor de gelijkmaker. Na de rust was HSSC de bovenliggende partij en creëerde het meerdere goede kansen via onder andere Remon van Soest en Nicky van Dam. Scoren lukte echter niet, terwijl Voorwaarts dit nog wel tweemaal deed. “Zij hebben in totaal vier kansen gehad en wij een stuk of acht. Dat is de fase waar we in zitten. We gaan de komende week de koppen bij elkaar steken voor de wedstrijd tegen SC Everstein. Tegen die club hebben we nog wat goed te maken”, blikte Van Steenis vast vooruit op de derby van volgende week.

Overwinning Brederodes in Culemborg

culemborg • Brederodes heeft voor het eerst sinds 19 februari weer een wedstrijd gewonnen. Op bezoek bij Vriendenschaar werd het 1-3. In de warming-up viel Brederodes-doelman Rick Leeman uit met een blessure. Oudgediende Nick van den Berg verving hem echter uitstekend. Jamal Oussif zorgde voor de verdiende 0-1 na 35 minuten. De bezoekers waren hiervoor ook de bovenliggende partij. Halverwege de tweede helft werd het 1-1, waarna Ouassif met zijn tweede weer voor de voorsprong zorgde. Tim Wakkermans maakte in blessuretijd nog 1-3. Marcel Akkerman (Brederodes) was blij met de overwinning: “Al met al een terechte overwinning, maar we hadden het na rust wel even moeilijk. Ik ben blij dat het team als collectief de rug heeft weten te rechten na de 1-1.”

Ameide komt tweemaal terug

ameide • Ameide en DFC waren ieder een helft de bovenliggende ploeg. “En dus ben ik tevreden met de 2-2 uitslag”, aldus Ameide-trainer Jan Verveer. “Noodgedwongen zak ik, ook tijdens thuiswedstrijden, wat in. Mijn collega’s noemen mij al Jantje Catenaccio, maar in het verleden kregen we teveel goals tegen en daar moest verandering in komen.” Helemaal perfect werkte de tactiek nog niet, want de thuisploeg moest twee keer een achterstand wegwerken. Door goals van Robbert Bakker en Roel de Kruijk lukte dat.

Beesd verrast

beesd • Beesd boekte een uiterst knappe zege tegen de ongeslagen nummer twee O.S.S. 1920. In eigen huis werd het 2-1. “Soms smaken de biertjes net wat lekkerder na afloop en dat is vandaag het geval”, vertelde een enthousiaste trainer Dick Wammes na afloop. Dit is een mooie overwinning die we vooraf niet hadden verwacht, maar ik vond het ook niet onterecht vandaag. We leverden meer strijd en wonnen veel duels.” Na de pauze bezorgden Jarno van de Water en Nick van der Burg bees de drie punten.