Verliespartij LRC Leerdam bij Huizen

huizen / utrecht • LRC Leerdam heeft op bezoek bij titelkandidaat Huizen met 3-1 verloren. De bezoekers speelden niet slecht, maar trokken toch aan het kortste eind.

Nordin el Hassani bracht de bezoekers met een lob al snel op 0-1. Huizen zette LRC na de treffer echter steeds goed vast en maakte na tien minuten gelijk. Tot de rust bleef kwam er ook geen verandering meer in de score. Huizen had een licht overwich zonder dat het veel creëerde. Na de hervatting leek LRC steeds meer geloof in een goed resultaat de krijgen en was het bij vlagen de bovenliggende partij. Tien minuten voor tijd viel echter de 2-1 uit het niets. Hierna werd het ook nog 3-1.

Beter dan laatste weken

“Ik heb vandaag een goed LRC gezien”, sprak trainer Emanuel Sluis aan het einde van de middag. “We waren een stuk beter dan de afgelopen weken. Huizen staat echter niet voor niets waar ze staan. Dit is denk ik de best voetballende ploeg van de competitie. Die 2-1 van valt eigenlijk op een moment dat we het niet verwachtten. Daarna nemen we nog wat risico en dan loop je het risico er nog één tegen te krijgen."

Het was voor LRC de derde nederlaag op rij. Door de matige serie zijn de bovenste vier plekken uit het zicht geraakt voor de Leerdammers en is ook Nivo Sparta de ploeg gepasseerd. Het vindt zichzelf nu terug op de zesde stek met 25 punten uit 17 wedstrijden.