• Justin van den Brom in duel om de bal.
• Justin van den Brom in duel om de bal. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Vroege blessures nekken Lekvogels

lexmond • Lekvogels is er niet in geslaagd om de overwinningen op Peursum en SSW een positief vervolg te geven. Op het eigen Sportcomplex Het Bosch gingen de Lexmonders met 1-3 onderuit tegen Unitas.

Met op de achtergrond de geluiden van de Wielerronde van Lexmond begonnen beide ploegen vol goede moed aan de wedstrijd. De thuisploeg opende sterker en creëerde ook de nodige kansen. Zo kreeg Ralf van Klij al na drie minuten en enorme kopkans. Hij mikte, geheel vrijstaand, de bal echter naast het Gorinchemse doel. Vlak hierna raakte Stijn van Reeuwijk de lat. Er waren pas zeven minuten gespeeld toen Jesse Kersbergen eraf moest met een hamstringblessure. Zijn vervanger was Sten Klein Gebbink. Klein Gebbink greep echter tijdens zijn eerste spintduel ook naar zijn hamstring en kon er ook af. Stefan Hagemans kwam voor hem in het veld, maar het zorgde ervoor dat er meerdere Lekvogels-spelers van positie moesten wisselen.

Ritme weg

Het kwam het spel niet ten goede. Het ritme wat de thuisploeg hiervoor had was namelijk plots weg en Unitas kwam meer aan voetballen toe. Het leidde na 23 minuten tot de 0-1. Een vrije trap werd verlengd en afgerond. De grensrechter vlagde wel, maar werd genegeerd door de scheidsrechter. Apart, aangezien de scheidsrechter op een positie stond, waarvandaan hij de situatie nooit goed kon beoordelen. Een slippertje achterin leidde een paar minuten later ook tot de 0-2.

Na rust gebeurde er lange tijd eigenlijk niets. Unitas hoefde niet meer en probeerde dan ook weinig, terwijl de thuisploeg wel wilde, maar simpelweg niet de vorm had om tot kansen te komen. Aanvoerder Jelle van Dam bracht de spanning nog even terug met de 1-2 tien minuten voor tijd. Kort voor tijd werd viel echter de beslissing. Een vrije trap werd door de bezoekers binnen gefrommeld.

Beslissende jongens

Lekvogels-trainer Martijn Verkerk baalde na afloop dat zijn ploeg de lijn van de afgelopen weken niet kon voortzetten. “We waren niet zo goed als de laatste wedstrijden, maar die blessures helpen natuurlijk niet mee. Justin van den Brom valt in de tweede helft ook nog uit. Het zijn allemaal jongens die voor ons beslissend zijn geweest dit seizoen. We gaan kijken hoe lang we het zonder ze moeten doen. Op naar volgende week.”