Waterpolodames blijven winnen

gorinchem • Dames 1 van De LINGE/PCG speelde afgelopen zaterdag thuis in Gorinchem tegen het eerste damesteam van Livo uit Aalten. In de eerste periode kwamen de dames na anderhalve minuut op een achterstand. Lisanne Plenter maakte na bijna vijf minuten de gelijkmaker, maar de tegenstander maakte voor het einde van de eerste periode twee doelpunten, 1-3 dus. Lupi Lopez Caridad maakte na een halve minuut in de tweede periode de 2-3. Het werd echter ook snel 2-4. Lupi Lopez Caridad maakte 3-4, Kimberley de Pater 4-5 en uiteindelijk eindigde de periode met nog een doelpunt van Lupi Lopez Caridad en de stand 5-5. Goed keeperswerk van de 17-jarige Lisa Schep en twee doelpunten in deze periode zorgen voor de 7-6 voorsprong. In de vierde periode kreeg Livo het moeilijker en scoort Lupi Lopez Caridad de 8-6. Uiteindelijk wist Merel van der Veen in de laatste minuut nog te scoren en wonnen de dames met 9-6.

Twee zeges waterpoloheren

gorichem/bodegraven • De waterpolo heren hadden dit weekend een dubbel weekend waarin zaterdag thuis tegen BZ&PC uit Bodegraven gespeeld werd en zondag uit in Oldenzaal tegen OZ&PC. Beide wedstrijden brachten spanning en sensatie waarbij tot in de laatste seconden gestreden moest worden om de drie punten te verzilveren. Zaterdag won de ploeg van coach Robin Wijgers door een waanzinnig schot van Oscar Visser met 12-11. Hij deed dit na een wedstrijd waarin het spel de hele tijd op en neer golfde.

De tweede wedstrijd van het weekend werd met 12-13 eveneens winnend afgesloten/ In een zware fysieke wedstrijd trokken de heren van De Linge/PCG uiteindelijk aan het langste eind. Na de derde periode stond men met 6-10 voor, maar de thuisploeg knokte zich knap terug. Het was aan keeper Sjoerd den Breejen en de paal te danken dat OZ&PC niet nog gelijk maakte. Al met al een productief weekend.