Ruime zege Lekvogels bij SSW

dordrecht • Lekvogels heeft voor de tweede week op rij gewonnen. Uit bij SSW was het niet altijd even goed, maar won men toch afgetekend met 1-5. Eigenlijk was Lekvogels vanaf de eerste minuut heer en meester. Justin van den Brom zorgde ook voor de 0-1, maar daarna leek de ploeg de voet was van het gaspedaal te halen en werd het 1-1. Op slag van rust zette Justin van den Brom zijn ploeg echter weer op het juiste spoor met zijn tweede van de middag. Kort na rust maakte Ralf van Klij de 1-3 en toen was het Dordrechtse verzet wel gebroken. Jesse Kersbergen en Tieme Kersbergen gaven met hun goals nog wat extra glans aan de zege. “Het was vandaag zeker niet altijd goed van onze kant, maar als je ook dat soort wedstrijden gaat winnen kan het nog raar lopen dit seizoen. We vinden nu toch weer wat meer aansluiting”, aldus Lekvogels-trainer Martijn Verkerk.

Effectief SC Everstein wint

everdingen • Nadat SC Everstein midweeks al won van hekkensluiter OSM’75 heeft het ook gewonnen van Odysseus ’91. In Everdingen werd het 3-0 tegen de ploeg die vooraf een puntje boven de Everdingers stond. De wedstrijd was over 90 minuten gelijkwaardig te noemen. Everstein sprong echter dodelijk effectief met de kansen om. Joren het Lam maakte na 25 minuten spelen de 1-0, wat ook de ruststand was. Na de thee maakte Mark Fierens de 2-0, waarna hij bij de 3-0 fungeerde als aangever. Joran het Lam maakte zijn tweede. Remko Versteeg (trainer SC Everstein) zei na de wedstrijd: “Zij hadden wat meer de bal, maar wij waren effectief vandaag. We hebben weer wat spelers terug en dus een completere groep. Dat helpt.

Slecht Ameide onderuit

krimpen aan de lek • Op het natuurgras van Dilettant was het voor de bezoekers uit Ameide geen pretje. “Ook door de wind was het lastig voetballen. We hebben weinig tot niets gecreëerd. De veel te lange ballen werden niet afgerond. Vorige week lukte het wel, maar vandaag duidelijk niet”, zag een teleurgestelde Ameide-trainer Jan Verveer na de 2-0 nederlaag. Door een terechte strafschop kwam zijn ploeg op achterstand. “En na de rode kaart van Richard den Hartog was het wel gebeurd.” De tweede Krimpense treffer was slechts een formaliteit.

Fabian van Horssen naar LRC Leerdam

leerdam/vuren • Vuren-aanvaller Fabian van Horssen maakt volgend seizoen de overstap naar zaterdageersteklasser LRC Leerdam.De 27-jarige Van Horssen was al eens eerder met LRC in gesprek, maar als supermarktmanager kon hij destijds de tijd niet vrijmaken om op dit niveau te voetballen. Het begon echter toch weer te kriebelen, met de overgang tot gevolg. Fabian van Horssen speelde eerder voor onder meer Willem II, FC Dordrecht, Unitas zondag en SteDoCo. Bij LRC gaat hij zijn lievelingsnummer 20 dragen.