• Brederodes speelde in de retro tenues.
• Brederodes speelde in de retro tenues. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Gemiste kansen kosten Brederodes de zege; ploeg niet langs Voorwaarts

vianen • Brederodes heeft in eigen huis een puntje gepakt tegen Voorwaarts. De gastheer hoopte tegen de nummer voorlaatst eindelijk weer eens te winnen, maar dat lukte de ploeg van trainer Marcel Akkerman dus niet. Het werd 2-2 en eigenlijk schoten beide ploegen daar niets mee op.

De thuisploeg begon sterk aan het duel en had op voorsprong kunnen komen toen Mike de de Groot mocht aanleggen voor een strafschop. Hij vergat echter om de uitgelezen mogelijkheid te benutten. Hiervoor was Brederodes al slordig omgesprongen met twee andere goede kansen.

Een aloude voetbalwet leert dat wanneer de ene ploeg de kansen niet benut. de andere dat vaak wel doet. En dat is precies wat er gebeurde. Na een half uur spelen werd het 0-1 voor de bezoekers. De gastheer had zomaar heel snel weer op gelijke hoogte kunnen komen, maar opnieuw hielp men twee kansen om zeep. 

Verdiende gelijkmaker 

Na rust begon de ploeg uit Vianen opnieuw goed en ditmaal wist Mike de Groot zijn kans wel te benutten. Hij zorgde voor de verdiende 1-1. De Groot had vervolgens direct de smaak te pakken, want ook de 2-1 kwam op zijn naam. Speciale attentie voor de prima assist van junior Tim Wakkermans die zijn debuut maakte voor de groen-gelen en dat dus extra glans gaf met een assist. 

Lang kon de thuisclub echter niet genieten van de voorsprong. Direct vanaf de aftrap maakten de bezoekers uit Utrecht gelijk doordat er even geen goede afstemming was achterin bij Brederodes. Hierna werd er nog een goal, vanuit het perspectief van de thuisploeg, onterecht afgekeurd. Over en weer waren er nog wel wat kleine kansjes, maar een winnaar zou er niet meer komen in Vianen. 

Teleurstelling

Trainer Marcel Akkerman was na afloop teleurgesteld over de gemiste kansen en het daardoor onbevredigende resultaat. Door het gelijkspel staat Brederodes op een wat tegenvallende elfde plaats. De eerste wedstrijd na de winterstop werd nog gewonnen bij SC Everstein, maar daarna kwam de klad erin en lukte het de ploeg niet meer om te winnen. 

Zaterdag krijgt men hier een nieuwe kans voor wanneer het op bezoek gaat bij Vriendenschaar in Culemborg.