Tweede nederlaag op rij voor LRC Leerdam

leerdam • LRC Leerdam heeft voor de tweede opeenvolgende week verloren. Nadat de ploeg van Emanuel Sluis vorige week onderuit ging in Breukelen verloor men nu van SVL. “En dat was terecht”, sprak Sluis na afloop. “Dit was de slechtste wedstrijd van het seizoen van ons. Het was aan de bal slecht, we communiceerden niet goed en zo kan ik nog wel even doorgaan.” LRC begon nog redelijk aan het duel en kreeg wat kansen, maar SVL kreeg de 0-1 in de schoot geworpen door een miscommunicatie achterin tussen doelman Sam van de Water en Yassine El Hanoudi. Nog voor rust viel ook de 0-2. Na de pauze probeerde LRC het nog wel, maar aanspraak op een resultaat maakte het nooit. Een kwartier voor tijd viel ook nog de 0-3.

Heukelum onderuit bij Drechtstreek

papendrecht • Heukelum heeft deze zeges op EBOH en Arkel geen positief vervolg kunnen geven. Op bezoek bij Drechtstreek verloor Heukelum met 2-0. Heukelum trad aan zonder Ricardo Papilaja en Sil van Putten, wat een duidelijke aderlating is voor de ploeg van Jerome Ceton. In Papendrecht ontspon zich een gelijkwaardige, maar ook matige wedstrijd. De vraag is of er een ploeg echt aanspraak maakte op de overwinning. Beide teams hadden moeite om tot hele grote kansen te komen. Tien minuten voor tijd viel de 1-0 echter toch. Een onterecht gegeven hoekschop leidde de 1-0 in, waarna Heukelum nog wat meer risico nam en het ook nog de 2-0 tegen kreeg. “Het was eigenlijk een 0-0 wedstrijd”, zei Jerome Ceton na het duel. “Degene die als eerste zou scoren zou waarschijnlijk ook gaan winnen en dat gebeurde uiteindelijk ook.”