• Robin Klarenbeek en Kees Versluys.
• Robin Klarenbeek en Kees Versluys. Foto: Aangeleverd

'Deze Elvis-show is echt een beleving'

meerkerk • Twee indrukwekkende Cadillacs voor de entree en in de ontvangsthal unieke en originele Elvis Presley-memorabilia; alleen al daarom is een bezoek aan The Very Best of Elvis-show in het Circustheater in Scheveningen een bijzondere ervaring. "Het maakt de show echt tot een beleving", knikt Kees Versluys. Hij laat een foto zien van een gouden pak. "Dit is het Gold Lame Suit, waarvan er wereldwijd drie te vinden zijn: Elton John heeft er één, een andere is in Graceland en één is er 2 mei te zien in Scheveningen. Fantastisch, toch?"

Het evenement is dan ook een combinatie van het talent van de Meerkerkse zanger om Elvis Presley in zang en act te performen én de uitgebreide verzameling van Robin Klarenbeek. Het tweetal werkt al veel langer samen. Versluys: "Hij heeft mij zoveel verder geholpen. Een voorwaarde van Robin was dat ik zou gaan leren om ook nummers van Elvis uit de jaren vijftig en zestig te gaan zingen. Ik hield het altijd bij de jaren zeventig, omdat ik ervan overtuigd was dat ik de jongere stem van Elvis niet kon vertolken. Robin pushte me om het toch te proberen. Maandenlang heb ik keihard gerepeteerd en nu klinkt het zoals Robin het voor ogen had."

Het zorgt er dan ook voor dat het publiek op 2 mei voor honderd procent meegenomen wordt in het leven van The King. "We brengen veel bekende nummers als 'Love me Tender', 'Jailhouse Rock' en 'Are you lonesome tonight'. Het wordt een feest van herkenning, zeker omdat het gecombineerd wordt met de originele kleding, de gouden platen, de gitaren en zelfs zijn televisie waar hij toen hij als soldaat in Duitsland was naar keek."

Mooie opsteker

Voor Kees Versluys is het een mooie opsteker na twee moeilijke coronajaren. Al anderhalf jaar geleden werd hij gevraagd door Pieter van der Ploeg, organisator van de shows waarvan een deel van de opbrengst bestemd is voor KWF Kankerbestrijding. "Elk jaar verzorgt hij er negen. Het thema was deze keer tributebands. Voorwaarde was wel dat ik niet met een orkestband, maar met echte muzikanten zou komen. Dat was een moeilijke zoektocht, maar uiteindelijk kwam ik terecht bij de band van een goede vriend van mij in de Elvis wereld, Mark Elbers. Hij overleed helaas aan corona. Ik vond dat zó lastig, heb nadrukkelijk toestemming aan zijn vrouw gevraagd, want je wilt niet profiteren van het leed van een ander. Maar de band vroeg mij zelf ook: zij wilden door. En nadat ik ja gezegd heb, is het fantastisch gegaan. We passen heel goed bij elkaar."

Voor de goede orde: de Meerkerkse zanger en zijn band en Robin Klarenbeek werken belangeloos mee. Voor Kees Versluys spreekt dat vanzelf. "Geld is ontzettend belangrijk om onderzoek naar kanker mogelijk te maken. Mijn eigen vrouw, Mary Jane, heeft kanker gehad. Zonder dat onderzoek was ze er niet meer geweest. Ik ben heel dankbaar dat ik op deze manier een klein steentje daaraan bij mag dragen en tegelijkertijd mijn liefde voor Elvis over kan dragen aan het publiek."

Tickets voor de show zijn verkrijgbaar via 0900-9203 of www.ntk.nl. Info: www.keesversluys.com.

Geurt Mouthaan